Hakkari belediye Eşbaşkanı Karaman'a 2 yıl 1 ay ceza

Hakkari belediye Eşbaşkanı Karaman'a 2 yıl 1 ay ceza

 Hakkari'de yerine kayyum atanan Belediye eski Eş Başkanı Cihan Karaman, bugün görülen karar duruşmasında “Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek”ten 1 yıl 13 ay ceza verildi.

Hakkari'de 15 Ekim 2019 tarihinde yapılan ev baskınıyla gözaltına alındıktan 2 gün sonra tutuklanan ve yerine kayyım atanan Belediye eski Eş başkanı Cihan Karaman hakkında açılan davanın 7'nci duruşması 3’üncü ağır ceza mahkemesinde görüldü.

Avukatların savunmalarının ardından söz hakkı alan Karaman, bir önceki savunmasını yineleyerek beraatini istedi. Verdiği aranın ardından mahkeme heyeti, Başkan Karaman’a “Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek”ten 1 yıl 13 ay ceza verildi.

Karaman, Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet ve örgüt propagandası suçlarından ise beraat etti. Avukatlar verilen cezayı istinafa taşıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.