Hakkari Belediye Eş başkanı Kahraman, Diyarbakırda konuştu

Hakkari Belediye Eş başkanı Kahraman, Diyarbakırda konuştu

Demokrasi Nöbeti’ne katılan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Kahraman, Kürtlerin Şeyh Said ve Seyit Rıza'dan gelen bir direniş geleneği olduğunu belirterek, “Bu gelenek hiç bir zaman geri adım atmadı. Atmayacak" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 43'üncü gününde sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP milletvekillileri, Batman ve Hakkari’nin de aralarında bulunduğu 17 beledinin eşbaşkanları ile meclis üyeleri, Barış Anneleri ve vatandaşlar katıldı.

Nöbete katılan belediye eşbaşkanları adına konuşan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Kahraman, 43 gündür devam eden direnişe dikkat çekerek, "Kürtlerin direniş tarihinde Şeyh Said ve Seyit Rıza'dan gelen bir direniş geleneği var. Bu gelenek hiç bir zaman geri adım atmadı. Atmayacak. Asla geri adım atmayacağız. Kayyumlar gidecek" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi. 

690x390cc-dyb-30-09-2019-nobet-demokrasi-devam-ediyor15.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum