Hakkari Barosundan anlamlı Ramazan Bayramı mesajı

Hakkari Barosundan anlamlı Ramazan Bayramı mesajı

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Ramazan Bayramı mesajında Hakkari’deki kan davası kaynaklı husumetli ailelerin durumuna dikkat çekerek kin ve intikam yerine kardeşlik duygusunun ön plana çıkması çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Barosu Yönetim Kurulu Adına Ramazan Bayramı mesajı yayınlayan Başkan Ergün Canan, bayramın aralarında husumet bulunan ailelerin intikam duygusu yerine kardeşlik duygusunun yerleşmesine vesile olması temennisinde bulundu. 

Başkan Canan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere Hakkâri ilimizde ne yazık ki kan davası kaynaklı husumetli ailelerimizin olduğu gerçeği ile iç içeyiz. Hepimizin vicdanını derinden yaralayan bu durumu bu bayramda da görmezden gelemeyiz. Bu ailelerimizin aralarındaki her türlü şiddetten ve intikam duygusundan uzak aydınlık bir geleceğin inşa edilebilmesi, hepimizin ortak sorumluluğu ile gerçekleşebilecektir. Bu yüzden Hakkâri Barosu olarak bizler Ramazan Bayramının bu ailelerimizin aralarında bulunan dargınlıklara, kırgınlıklara ve intikam duygusuna kardeşlik ruhu inancıyla bir son olmasını ve kalıcı bir uzlaşı için yeni bir başlangıca vesile olmasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramının tüm insanlığa huzur, saygı, sevgi, hoşgörü ve barış getirmesini ümit ediyorum. Tüm meslektaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum; sağlık ve mutluluk diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.