Hakkari Barosu Yeni Zelanda ve Halepçe katliamlarını kınadı

Hakkari Barosu Yeni Zelanda ve Halepçe katliamlarını kınadı

Hakkari Baro Başkanlığı Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında iki camiye yönelik gerçekleştirilen ve 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı ve Halepçe Katliamını kınadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Baro Başkanlığından yapılan yazıl açıklamada, Yeni Zelanda'da, camide ibadet eden Müslümanlara yönelik silahlı saldırı ile 31 Yıl Önce Saddam Rejimi tarafından Halepçe'de gerçekleştirilen katliam kınandı.

Baronun yazılı açıklamasında, "Üzerinde Nazi- Faşizm amblemlerini taşıyan ve Hıristiyan olan Brenton Tarrant isimli terörist tarafından,  ağır makineli silahlarla Camilerde ibadet eden Müslümanları tarayarak 49 Müslümanı katleden, 48 Müslümanı yaralayan terör eylemini lanetliyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Eşrefi Mahlukat olan İnsana yapılan her türlü saldırı laneti gerektirmektedir. Bu vahşi terör saldırısına halen terör saldırısı diyemeyen sakat anlayışları da kınıyoruz. Terörün; dini, dili, milliyeti, rengi olamaz. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanetliktir"denildi. 

'HALEPÇE KATLİAMI İNSANLIĞIN YÜZ KARASIDIR'

Baro ayrıca 31 Yıl önce 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe’ye yapılan saldırı sonucunda yaklaşık 5 bin insanın zehirli gazlarla katledilmesini de kınadı.

'Halepçe katliamının üzerinden 31 yıl geçti' ve 'Halepçe Katliamı İnsanlığın Yüz Karasıdır' başlığı ile yapılan açıklamada, "İran-Irak Savaşı sırasında, Baas iktidarı ve zalim Saddam Hüseyin, 1986-1988’de Irak’ın kuzey bölgesindeki Kürtlere karşı El-Enfal Harekatı adlı bir saldırı düzenlemiş, 1988 Mart ayı ortalarında ordu Halepçe kasabasına girmiş, zalim Saddam Hüseyin’in emir ve talimatı ile zehirli gaz bombalarını kullanmıştır." denildi. 

16 Mart 1988’de Halepçe’ye yönelik saldırıda 5 bin kişinin gazlarla boğularak öldürüldüğü, yaklaşık 7 bin kişinin ise yaralandığı anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Binlerce insan da saldırının etkileri yüzünden sakat kalmış ve ilerleyen yıllarda çeşitli hastalıklar yaşanmıştır. Maalesef insanlık o gün bu vahşi katliama sesiz kalarak çok kötü bir sınav vermiştir. Hakkâri Barosu olarak bu katliamı en şiddetli şekilde kınıyor lanetliyoruz. 
Halepçe Katliamında, Ölenlere Allah’tan rahmet ve bu ağır acıyla yaşayanlara sabırlar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.