Hakkari Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Kurdu

Hakkari Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Kurdu

Hakkari Barosu bünyesinde tüketicinin korunması hakkındaki kanun hakkında halkı bilinçlendirmek ve halka bu konuda destek amacıyla Tükeci Hakları Komisyonu kuruldu. 


HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Barosu, yaptığı yazılı açıklama ile Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hakkında, “tüketicinin haklarının hiçe sayıldığı” Hakkari ve ilçelerinde tüketicilere destek vermek amacıyla Tüketici Hakları Komisyonu kurulduğunu ilan etti. 

Komisyon Temsilcisi Av. Mevlam Merezoğlu tarafından komisyon adına yapılan yazılı açıklamada özellikle enerji kesintileri ve tüketiciye kesilen yüksek miktarlardaki elektrik faturalarına atıfta bulunulurken, “tüketicinin haklarının hiçe sayıldığı Hakkari, Yüksekova , Şemdinli, Çukurca ve Derecik bölgelerinde enerji kesintileri artık  sürekli bir hal almıştır. Bu durum hiçbir iyileştirmeye gidilmeden her yıl tekrar etmektedir. Abonelik sözleşmesi tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşmelerdir. Günümüzde abonelik sözleşmeleri tüketicilerin asgari düzeyde karşılanması zaruri olan elektrik su doğalgaz iletişim gibi birçok temel mal veya hizmet edinebilmelerine imkan sağlamaktadır. Söz konusu ihtiyaçlar tüketiciler için çok önemli olmakla birlikte eksiksiz ve tam olarak sunulması gerekmektedir. Aksi halde ayıplı hizmet ifası söz konusu olur” denildi.

“Hakkari ve ilçelerinde ayıplı hizmete rağmen verilen enerji miktarından daha fazla ücret talep edilmektedir” denilen açıklamada, talep edilen fazla ücretlere karşı, faturayı kesen kuruma itiraz edilebileceği ve yapılan itiraza cevap verilememesi veya itirazın reddi halinde 4982 numaralı Bilgi Edinme Mevzuatı Kapsamında bilgi edinilebileceği belirtildi.

Baro bünyesinde kurulan Tüketici Hakları Komisyonu’nun da bu konuda tüketicilere destek olmak amacıyla kurulduğu ifade edildi.

Komisyon bünyesinde çalışan Hakkari Barosu avukatlarından konu ile ilgili destek almak isteyenlerin Yüksekova Adliyesi’nde çalışan baro personelinden bilgi alınabileceğinin belirtildiği açıklamada “bölgemizde yoğun işsizlik ve maddi sıkıntılara rağmen enerji şirketlerinin tüketici aleyhine yasal dayanaktan yoksun yüksek meblağ faturalar ve kaçak kullanım suçlamalarının bireylere yüklemiş olduğu ağır külfetin ortadan kaldırılması, hukuka aykırı bu uygulamalara karşı çaresiz ve kabullenici bir yol izlenilmemesi, başvuru yapılabilecek kanuni yolları öğrenmek ve bu konuda hukuki yardım almak için komisyonumuza başvuru yapılabilir bu konular hakkında bilgi alabilirsiniz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.