Hakkari Barosu: Onay'ın ölümüne gözaltı yok!

Hakkari Barosu: Onay'ın ölümüne gözaltı yok!

Hakkari Barosu Derecik ilçesinde asker ateşi ile hayatını kaybeden 16 yaşındaki Özcan Onay olayı ile ilgili 11 asker hakkında işlem yapıldığını ancak herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığını açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Barosu Derecik İlçesine bağlı Anadağ Köyünde 30 Kasım günü açılan ateş ile öldürülen 16 yaşındaki Özcan Erbaş olayı ile ilgili yazılı açıklama

Aileye başsağlığı dilenen açıklamada, savcılığın ‘taksirle adam öldürme suçu’ nedeniyle 11 jandarma personeli
hakkında işlem yaptığını ancak herhangi bir herhangi bir gözaltı veya tutuklama işlemi yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada "2020 yılı içerisinde Hakkâri İl sınır bölgelerinde 2 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve birden fazla yabancı uyruklu şahıs yaralanmış veya hayatını kaybetmiştir. Gündüz vakti ve düzlük bir alanda, uzak mesafeden sivil olduğu anlaşılacak bir çocuğun, asker silahından çıkan kurşun ile öldürülmesi olayında savcılık makamının ‘taksirle adam öldürme suçu’ olarak değerlendirmesini kabul etmek mümkün değildir" denildi. 

2 Aralık tarihinde Hakkari merkezde bir polis memurunun yaraladığı 2 sivile de değinilen açıklamada "2 Aralık tarihinde Hakkâri de bir polis memuru, yaşanan olay sonucu, silahıyla iki sivil vatandaşı yaralamıştır. Emniyet mensubu şahsın, yaşanan olaydan dolayı husumet yaşadığı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak yerine, hiç endişe duymadan beylik silahı ile kişileri yaralaması, yaşanan bu tür olaylara karşı yargı sürecinde uygulanan cezasızlık politikasından kaynaklandığının açık bir göstergesidir. Yaralanan şahısların tedavileri devam etmektedir. İlgili polis memurunun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması, işlenen suçun mahiyetinin dikkate alınmadığını üzülerek belirtmek isteriz"

Hakkari'de yaşanan hak ihlallerinin aydınlatılması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2019-2020 yılları arasında Hakkâri ve ilçelerinde meydana gelen onlarca sınır hattı olayları ile ilgili henüz tek bir tutuklu sanığın olmaması, bölgemiz halkı nezdinde yargıya ve yetkililere olan güveni sarsmaktadır. İvedi olarak bu olaylar aydınlatılmalı ve olayın failleri her kim olursa olsun yargı önüne çıkarılmalıdır. Hakkâri Barosu olarak sırtından vurularak öldürülen 16 yaşındaki Özcan ERBAŞ ve yine Hakkâri merkezde polis memuru tarafından vurularak yaralanan şahıslarla ilgili olaylarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum