Hakkari Barosu İsrail saldırılarını kınadı!

Hakkari Barosu İsrail saldırılarını kınadı!

Hakkari Barosu İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya’nın da bulunduğu bir grup avukat İsrail Ordusu’nun Gazze'de ABD'nin Kudüs büyükelçiliği açmasını protesto Filistinliler'e karşı gerçek mermiler ile 59 kişiyi öldürmesini protesto etti. 

Hakkari adliyesi önünde düzenlenen açıklamada söz alan Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, İsrail’i Filistin halkının toprağını işgal etmekte ve Kudüs’e haksız bir şekilde saldırılar düzenlemekle suçladı. 

ABD Başkanı’nın Kudüs şehrine ABD’nin büyükelçiliğinin taşımasını işgal girişimi olarak niteleyen Kaya, “ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasından cesaret alan işgalci İsrail dün daha önce yaptığından daha fazla işgaline devam ederek vahşetlerine bir vahşet daha ekleyerek Kudüs halkına sivillere, kadın ve çocuklara masum insanlara bombalar yağdırarak gerçek kurşunlar sıkarak 59 Filistinli kardeşimizi şehit etmiştir.  2 bin 800 civarında kardeşimiz ise yaralanmıştır. Biz öncelikle rahmete giden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yarılılara da acil şifalar diliyoruz. İsrail bu vahşete devam ederken peki medeni dünya dediğimiz batı ne yapıyordu. Geçtiğimiz haftalarda demokrasi ve özgürlüklerin beşiği dediğimiz Fransa’da kendisine aydın ve gerçekte cahil olduğu ortaya çıkan bir gurup insan bir araya gelerek sözde kendilerini aydın takdim ederek Kuran-ı Kerime dil uzatmışlardır. Güya Kuran-ı Kerimin içinde bazı ayetlerin çıkartılması gerektiği ve bu şekilde Kuran-ı Kerim’in tahrip edilmesi gerektiğini beyan etmişlerdir. Biz bu beyana açık bir şekilde ihtiraz ediyoruz ve onların cahil olduğunu beyan ediyoruz. Bu insanların cahil olduğunu bütün dünyaya ilan ediyoruz. Bizde Kuran-ı Kerimin değişmeyeceğini kıyamete kadar kalacağını söylüyoruz. Bunu dile getiren insanlar ikiyüzlüdür. Çünkü İsrail vahşeti devam ederken ses çıkartmayan Avrupa kutsal kitabımıza bu şekilde dil uzatıyor. Kudüs bizim için vaaz geçilmez bir şehirdir.  İsrail’in vahşetini ret ediyor ve dünkü vahşeti lanetliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum