Hakkari Barosu Ekinci için açıklama yaptı!

Hakkari Barosu Ekinci için açıklama yaptı!

Hakkari Barosu Derecik ilçesinde Meydana gelen ve 1 kişinin yaşamına mal olan olayla ilgili bir açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde 14 yaşındaki Vedat Ekinci'nin açılan ateşle hayatını kaybettiği olayın yankıları sürerken Hakkari Barosu da olay ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Baro'dan yapılan açıklamada, 14 yaşındaki Vedat Ekinci isimli çocuğun, askeri personel tarafından 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan ateş sonucunda yaralandığı ve kaldırıldığı Derecik Sahra Hastanesinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayın meydana geldiği bölgenin kaçakçılık nedeniyle sınır ihlallerinin yaşandığı bir bölge olduğu belirtilen açıklamada "Bölgenin bu özelliği bilinmesine rağmen, günümüz teknolojisiyle çocuk yaştaki bir sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bu olay hepimizi derinden üzmüştür.  Olayda kasıt olmazsa bile ağır bir kusur söz konusudur. Yaşama hakkı; en temel haklardan olup, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 2. Maddesi ve Anayasamız tarafından teminat altına alınmıştır." denildi. 

Baro yönetiminin Vedat Ekinci olayını soruşturan Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı ile görüştüğü vurgulanan Baro açıklamasında, şüpheli askeri personel hakkında gerekli soruşturma, delil toplama ve ifade alma sürecinin devam ettiği bilgisinin alındığı kaydedildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Yarın Hakkari Barosu olarak, rahmetli Vedat Ekinci ailesinin taziyesinde bulunacağız. Ayrıca soruşturmanın hukuka uygun yürütülmesi, olay fail ya da faillerinin ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap verilmesi için adli mercilere yardımcı olmakla birlikte olayın da takipçisi olacağız" .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.