Hakkari Barosu 9. olağan kongresi başladı

Hakkari Barosu 9. olağan kongresi başladı

Hakkari Barosu’nun 9. Olağan Genel Kurulu bugün yapılıyor. Avukat Ergün Canan ile Adnan Demirkan'ın yeni dönem için baro başkanlığına aday olduğu kongre başlıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

138 avukatın üye olduğu Hakkari Barosu 9. Olağan Genel Kurulu için bugün sandık başına gidiyor.  Mevcut baro Başkanı Ergün Canan ile Adnan Demirkan başkanlık için yarışacak.

Hakkarili avukatlar bugün Şenler Otel'de yapılacak olan kongre ile baronun yönetim, disiplin ve denetleme kurulu ile Türkiye Barolar Birliği Delegelerini seçecek.

Hakkari’de Hotel Şenler’in toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye Hakkari eski Milletvekili Avukat Naim Geylani, Hakkari Eski Belediye Başkanı Avukat Hüseyin Ümit, Hakkari Barosu eski dönem başkanları, Nevzat Anuk, Necip Korkmaz, Serdar Işık, Zeydin Kaya ve baro üyesi avukatlar katıldı.

Divan Başkanlığına Hakkari eski Baro Başkanı Zeydin Kaya’nın getirildiği kongrenin açılış konuşması Baro Başkanı Avukat Ergün Canan tarafından yapıldı.

Canan, geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle kendisini arayan, soran, iyi dileklerini ve dualarını esirgemeyen meslektaşlarına teşekkür etti.

Canan, avukatlar kanunda bazı değişiklikler yapıldığını hatırlattığı konuşmasında, “80 baro nezdindeki karşı çıkışlarımıza rağmen yürürlüğe giren yeni değişiklik gereği, biz de Hakkâri Barosu olarak bugün demokratik teamüllere ve meslek ahlakı gereklerine uygun olarak siz değerli meslektaşlarımızla birlikte Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Yargı bağımsızlığı, toplumsal bir gerekliliktir. Sadece avukatları ya da yargıçları ilgilendiren bir konu değildir” dedi

‘Barolar bir bütün olarak hukuk devleti ilkesi adına vardır’ diyen Canan, “Biz geçen yıl bunun için diğer barolarla birlikte yollara düştük, Ankara’ya yürüdük. Diğer baro başkanı meslektaşlarımızla birlikte bu hukuktan uzak düzenlemeyi engellemeye çalıştık, ancak avukatlarla ilgili düzenleme avukatların görüşüne başvurulmadan ve ne yazık ki avukatların itirazlarına rağmen yasalaştırıldı” dedi.

Baro olarak Hakkarili kadınların yaşam hakkı başta olmak üzere, tüm medeni haklarını korumak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten Canan, Hakkari Barosu’nun hem Hakkari’de hem de Hakkari dışında bilinen, saygı duyulan bir kurum haline geldiğini sözlerine ekledi.

Hakkari Barosunun kendine ait bir yerinin olması için çalışacakları mesajını veren Canan hep birlikte, katılımcı, şeffaf ve hukuk çerçevesinde her türlü sorunu çözmeye dönük örnek bir baro modelini sürdürmek istediklerini söyledi.

Başkan Adayı Avukat Adnan Demirkan da bütün avukatları selamlayarak başladığı konuşmasında kalp krizi geçiren mevcut Başkan Avukat Ergün Canan’a geçmiş olsun dedi.

‘Genel kurulun mesleki sorunların çözümüne katkı sağlayacağını, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, barışa  ve  demokrasiye katkı sunacağını umuyorum’ diyen Demirkan, ebediyete intikal eden Hakkari Barosu kurucu başkanı Av. Abdulhalik Özdinç’i, genç yaşında hayatını kaybeden Av. Fatih Turan’ ı Av. Cumhur  Keskini andı.

Meslek örgütü olan baronun hukuk devletinin, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin, meslek onurunun en temel güvencesini oluşturuyor diyen Demirkan “Hak arama özgürlüğü, Avukatlık mesleğinin onur ve vakarı her şeyden önemli ve önceliklidir. Bilindiği üzere Diyarbakır Barosu başkanı Av. Tahir Elçi  meslektaşımız altı yıl önce tarihi bir sembolün önünde barışa ve ortak değerlere sahip çıkma çağrısı yaparken katledildi. Yaşamını insan hakları savunuculuğuna, toplumsal uzlaşıya ve barışa adayan değerli meslektaşımızın uğruna mücadele ettiği değerleri vurgularken katledilişi tüm toplum üzerinde derin yaralar bırakmıştır. Bizler, değerli meslektaşımız Av. Tahir Elçi’nin barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesi yolunda yarattığı değerleri yaşatmanın elzem olduğuna inanıyor, bu vesileyle kendisini rahmetle  anıyorum.

Demirkan seçilmesi durumunda, yapacaklarını ise şu şekilde sıraladı: “Baronun kurumsallaşmasında önemli gördüğümüz baro hizmet binamızın alınması veya   inşa edilmesi yönünde büyük  çaba içerisinde olacağımızı belirtmek isteriz. Bu kapsamda  Türkiye Barolar  Birliği nezdinde  çok ciddi çalışmalar  yürüteceğimizi ve bu konuda da  meslektaşlarımızla iletişim halinde olacağımızı  belirtmek  isteriz. Meslek içi eğitime büyük bir önem vererek; başta Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine  Bireysel başvuru  CMK, Arabuluculuk, Uzlaştırma, olmak üzere birçok alanda eğitim çalışması ve seminer çalışmaları yapmayı planlamaktayız.  Yine  meslektaşlarımızın Adliyelerdeki çalışma alanlarını fiziki olarak geliştirilerek rahat bir ortamda faaliyetlerini yürütebilecekleri alanlar oluşturulmaya çalışacağız. Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca  baro odalarının eksik gördüğümüz tefrişatını tamamlamayı planlamaktayız. Adliyelerdeki baro  odalarımızda, Yüksek Yargı  kararlarını içeren İçtihat programlarını kurarak meslektaşlarımızın erişimine sunmayı  planlamaktayız.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.