Hakkari Bağlar mahallesi sakinleri: Tek isteğimiz Su, yol, servis

Hakkari Bağlar mahallesi sakinleri: Tek isteğimiz Su, yol, servis

Hakkari Belediyesi tarafından ‘2017 Hakkari Dönüşüm Programı’ kapsamında başlatılan, çalışmalar bazı mahallelerde tamamlanmayınca yollar çamur deryasına döndü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari merkez mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, yolların çamurlu olması ve altyapı çalışmalarının tamamlamadığından dolayı mağduriyet yaşıyor. Belediyeye ekiplerinin mahalle yollarının kazıldığını ve bitirilmediğini söyleyen vatandaşlar, okula giden öğrencilerin servislerinin dahi mahalleye giremediğini belirtti. 
 
Bağlar mahallesi sakinlerinden Mehmet Kaya, Hakkari’nin birçok yolunun köy yollarından daha kötü bir durumda olduğunu belirterek, “Özellikle Bağlar mahallesinin yoları çamurdan geçilmiyor. Köy yolları dahi bizim yollarımızdan daha iyidir. Yazın tozdan, kışın çamurdan evlerimizde duramıyoruz. Geçen yıl kanalizasyon yapılacak diye yolların tamamını kazdılar; ama öylece bıraktılar. Belediye ekiplerinden yollarımızın biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi. 
 
 1995 yılında köylerinden göç ettikten sonra yerleştikleri mahallelerinin 22 yıldır yol ve su sorunun olduğunu belirten Mehmet Yalçın adlı vatandaş ise belediyenin yıllardır mahalleye hiç uğramadığını, yol kanal ve dere yataklarının içler acısı bir durumda olduğuna dikkat çekti. Yalçın, “Yolların durumunu görüyorsunuz. Ne bir kepçe ne de bir greyder yollamıyorlar var olan yollarımız da çukur ve çamur içinde. Dere yatakları ise zaten kokudan yaklaşılamayacak durumda” dedi. 
 
'YAĞMUR YAĞDIĞINDA HER TARAF ÇAMURDA KALIYOR’ 
 
Evlerinin önüne kadar gelen yolların her zaman toz ya da çamur içinde olduğunu belirten Havva Özdemir de, “Bunlar yol mu? Günde yüzlerce araç buradan geçiyor. Bir yağmur yağdığında kanal olmadığı için her taraf çamur deryasına dönüyor. Biz mahalle sakinleri de Hakkari'nin diğer mahallelerinde yapılan asfalt yollara kavuşmak istiyoruz” dedi.  
 
'İSTEĞİMİZ YOL VE SU’
 
Yılardır mahallelerinde su, yol ve servis sorunu olduğunu ifade eden Yıldız Sevi ise, “Yollarımız bozuk olduğu için mahallemize servis girmiyor. Her sabah okula kadar çocuklara eşlik etmek zorunda kalıyoruz. Bunun yanında mahalle genelinde sularımız akmıyor. Hem kışın hem de yazın hortum döşeyerek su getiriyoruz. Bizim tek istediğimiz yol ve sudur, başka da bir şey istemiyoruz” diye konuştu. 

dsc_9239.jpgdsc_9243---kopya.jpgdsc_9247.jpgdsc_9258.jpgdsc_9270.jpgdsc_9271.jpgdsc_9268.jpgimg_1734.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum