Hakkari ASRİAD Kongresi yapıldı: İş İnsanı Nazmi Demir Başkan seçildi

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Hakkari Şubesi 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Hakkarili Genç İş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği kongrede ASRİAD Şube Yönetim Kurulu Başkanlığına İş İnsanı Nazmi Demir seçildi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkezi İstanbul’da bulunan ve 5 ay önce Hakkari Şubesi açılan Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD)) Hakkari Şubesi’nin Birinci Olağan Kongresi Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

ASRİAD’ın kongresine HATSO Meclis Başkanı Mahir Çallı, Durankaya eski Belediye Başkanı ve Kanaat Önderi Fatih Keskin, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Zekeriya Şen ile M. Derman Çetin, Van ASRİAD Şube Başkanı Taner Han, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, TOBBB Kadın Kurulu Başkanı Sevda Keskin, HGC Başkanı Hakan Taş,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler İl Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, İş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığına HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin; Divan üyeliğine Mali Müşavirler ve Muhasebeciler İl Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan getirildi.

Kongrenin açılış konuşması ASRİAD Hakkari Şube Başkanı İş Adamı Nazmi Demir tarafından yapıldı.

Demir, kısa adı ASRİAD olan, Asrın İş Adamları Derneği Hakkâri Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna katılan davetlilere teşekkür etti ve genel kurulunun Hakkâri’ye  hayırlı olmasını diledi.

ASRİAD Genel Merkezi ve Genel Başkan Adnan Danışman’a bu ortamı sağladıkları için teşekkür eden Demir, “ASRİAD yani Asrın İşadamları Derneği; 5253 sayılı Dernekler Kanununa göre kurulmuş bir Sivil Toplum Kuruluşudur. “ÖNCE NİTELİK” temel sloganı ASRİAD’ın ve tüm mensuplarının hayata bakışını ifade etmektedir.  Vizyonumuz: Gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir düzleme ulaşmasını sağlamaktır. Misyonumuz: Fıtrata uyumlu, değer yargılarına dayalı ve yaşayan bir ekonomi üretmektir. Adını Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’ in 103. Ayeti olan ASR suresinden almaktadır.  Dernek Genel Merkezi İstanbul’ da olup birçok ilimizde şubeleri bulunmaktadır” dedi.

Derneğin amacı ile ilgili bilgi veren Demir, “Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, İslam coğrafyasının ekonomik alanda gelişmesine katkıda bulunmak, iş organizasyonları yapmak, üyelerine ve ülke ekonomisine katkıda bulunarak toplumsal kalkınmayı hedef almaktadır. Deneğimizin faaliyet alanı yurt içi ve yurt dışını kapsamaktadır. Derneğimize, derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın ön gördüğü koşulları taşıyan her vergi mükellefi iş adamı, iş insanı, gerçek ve tüzel kişiler üye olabilirler” ifadelerini kullandı.

ASRİAD Hakkâri Şubesi olarak önemli bir sorumluluk alarak yola çıktıklarını belirten Demir, “Hedef ve gayemiz; ilimizde üyelerimiz ile birlikte geliştirilecek proje ve iş bağlantıları ile ekonomik ve sosyal alanda, üretimi odaklı yatırımlar gerçekleştirip halkımıza, ilimize, bölgemize ve ülkemize faydalı olmaktır. Sosyal sorumluluk bilinci, adalet, eşitlik ve emeğe dayalı üretim bizim pusulamız olacaktır. İlimizde derneğimizi Gıyasettin Uğuz ve Nihat Gültekin arkadaşımız ile açtığımız günden beri ASRİAD içinde çok aktif ve etkin bir rol aldık. Üye sayımızı 40 yaptık.  İlimiz stratejik olarak çok kilit bir noktada bulunan, iki ülke ile sınırı olan Turizm, Hayvancılık, Sınır Ticareti, Yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile çok büyük bir potansiyele sahip tam bir cazibe merkezindedir. Bizler bu yola girerken Asra ant içtik ve Asra ant olsun ki bu kutsal yolda ilerlerken adaletten, haktan, hukuktan, paylaşımdan ve kardeşlikten asla ödün vermeyeceğiz. Bizler Hakkari sevdalıları olarak, ASRİAD olarak; hizmeti, istihdamı ve üretimi bu halkın ayağına getireceğiz. Bu halka bu İl’e hizmetkar olmaktır yolumuz. Bizler için bu anlamlı ve özel günde bizleri yalnız bırakmayan Divanımıza, misafirlerimize, üyelerimize ve basınımıza yürekten teşekkür ederim.  Şahsım, Derneğim ve Üyelerim adına hepinize saygılar sunuyorum”

Yapılan konuşmanın ardından İş İnsanı Nazmi Demir’in listesi ile girilen seçimde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Asil üyeler: Nazmi Demir, Gıyasettin Uğuz, Mehmet Derman Çetin, Hüseyin Korkmaz, İbrahim Özgür Ümit, Yasin Çatal, İsmail Şen, Yusuf Ertunç,  Sevda Keskin, Cihangir Onay

Yedek Üyeler: Taner Yüzen, Salman Aşkan, Nazif Zirek, İsmet Şimşek, Azmi Demir

Denetleme kurulu Asil Üyeler: Hüseyin Kapan, Nazif Vural, Vedat Ekmen

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Süleyman Yaşar, Serdar İhsan Aksaç, Erkan Akbaş

22. Üst Kurul Delegesi: Nihat Gültekin

Kongrenin ardından davetliler Sefa Lokantasında verilen yemekte bir araya geldi.  

1-20210410153629.jpg2-20210410153629.jpg3-20210410153629.jpg4-20210410153630.jpg

5-859.jpg6-632.jpg7-452.jpg8-331.jpg

9-216.jpg10-201.jpg11-149.jpg12-112.jpg

13-087.jpg14-061.jpg15-039.jpg16-031.jpg

17-035.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum