Hakkari ASP kar kış dinlemiyor

Hakkari ASP kar kış dinlemiyor

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü, merkez, köy ve mezralarda ailelerin ihtiyaçlarını belirlemeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 64. Hükümet Programında ve Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planında yer alan “Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşılması hedeflenen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari ASP tarafından yapılan açıklamada, ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.)

yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır denildi.

Açıklamanın devamında,”Bu Program ile Bakanlığımız tarafından sunulan sosyal yardım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere kamunun imkânları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan kişi ve ailelere ulaşılması,

psikososyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, rehberlik ve yönlendirmenin yapılması suretiyle vatandaşlarımız ile kamu hizmetlerinin daha hızlı buluşturulması hedeflenmektedir.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve beraberinde ASDEP personeli ile birlikte Geçitli Köyünde incelemelerde bulundu. Geçitli Köyü Muhtarı Sabri Tunç’un refakatinde köyde yaşayan yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakını ailelerini ziyaret edip yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinlediler. Ayrıca Geçitli köyünde yaşayan sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan aileleri de ziyaret ettiler.

 İl Müdürü Bildirici ASDEP çalışmaları kapsamında Geçitli Köyüne çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini bu çalışma ile Köylerde yaşayan engelli, yaşlı, hasta, şehit ve gazi ailelerini ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan aileleri tespit edip gerekli yardımlardan yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapmak üzere köye geldiklerini belirtti.

Köyde eşi vefat eden ailelerin olduğunu ve özellikle kız çocuklarının maddi yoksunluk içinde oldukları için okulu bıraktıklarını tespit ettik.

Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ve SYDV vakfımızla irtibata geçip ailelerimizle ve çocuklarımızla ilgili çalışmalarımızı ivedilikle sonlandıracağız. ASDEP kapsamında Köylerdeki çalışmalarımız ve köy ziyaretlerimiz devam edecektir” denildi.

Geçitli Köyü Muhtarı Sabri Tunç ise ASP Müdürü Bildirici ve ekibine Köylerini ziyaret edip engelli, yaşlı ve yoksulluk içinde bulunan ailelerle ilgili çalışma yaptıkları için kendilerine teşekkür etti.

unnamed-(3)-013.jpgunnamed-(2)-018.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.