Hakkari Artık Sağlıklı besleniyor

                      

Merhaba değerli Hakkâri Objektif  Haber okuyucuları. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için gidip İstanbul’da orda burda hunharca para harcamanıza gerek yok. Artık bizim de çiçeği burnunda bir diyetisyenimiz var. Hepimiz sağlıklı olmak ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. Birçoğumuz fazla kilolarından kurtulmak istiyor. Fazla kilosu olan insanların birçoğu kilo vermiş, başarılı olmuştur. Ancak verdiği kiloları fazlasıyla geri almaya engel olamamıştır. Yapılan onca çaba boşa gitmiş ve başarılı olunamamıştır.

Peki, bunun için ne yapılmalıdır?

 İşine gönül vermiş ve işini hakkıyla yapan alanında uzman, kendini yetiştirmiş bir diyetisyenden yardım alınmalıdır. Diyetisyen Melisa’nın pozitifliği, güler yüzlülüğü ve motive edici sözleriyle güzel bir başlangıç olmasını sağlayabilirsiniz. Tartıya çıkıp kilonuzla sayısal olarak karşılaştıktan sonra moraliniz bozulur ister istemez. Ama endişe etmenize gerek yok çünkü karşınızda gayet tecrübeli ve alanında kendini ispat etmiş bir diyetisyen vardır. Kendinizi sadece ona bırakarak size uyguladığı diyet programıyla fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Önce para demeyen

Toplum sağlığına katkı sağlayan

Özverili olan işini gönülden yapan

Kendisi ile yaptığımız Röportajda alanı ile ilgili şu soruları sorma fırsatımız oldu;

*Diyetisyen ne iş yapar?

Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olan bireyler diyetisyen veya beslenme uzmanı ünvanı alırlar. Beslenme ve diyetetik bölümü besin maddelerinin insan sağlığı üzerine olan etkisini, besin değerlerini ve besinleri nasıl tüketmemiz gerektiğini araştıran, sağlığı korumayı ve sürdürmeye hedefleyen, hastalıklara özgü beslenmeyi araştıran bir bilimdir. 

Diyetisyen sadece ağılık kaybı sağlamaya yardımcı olmaz. Bu konuda çok büyük bir yanlış algı oluşmuştur. Diyetisyenin görevi, toplumda sağlıklı beslenme bilincini oluşturmak, hastalıklara uygun beslenme tedavisi, alerji-besin intoleransı, bebek, çocuk, erişkin, yaşlı, gebe ve emzikli beslenmesi, sporcu beslenmesi, kurum diyetisyenliği gibi alanlarda bireye özgü beslenme planları ile ağırlık yönetimi programları oluşturmak, yeme bozuklukları ve obezitenin tanı ve tedavisine de yer vermektedir.

*Diyetisyenlik mesleğini seçmenizde hangi faktörler etkili oldu?

Bölümü tercih etmeden önce sağlıklı beslenme konusunda çok meraklıydım. Sürekli internetten araştırmalar yapardım. Hayatımda uyguladığım ve meraklısı olduğum bir alanda uzmanlaşma ve bunu meslek olarak hayatım boyunca devam etme fikri beni çok etkiledi. Bu yüzden bu bölümü tercih ettim.

*İşinizi severek yapıyor musunuz, mutlu musunuz?

Tabii ki severek yapıyorum. Güzel sonuçlar aldığımızda danışanımın yüzündeki o memnuniyeti, mutluluğu görmek çok güzel bir şey. Ayrıca Hakkari’de ilk özel beslenme ve diyet danışmanlığı verilen ofisi açtığım için de ayrı heyecanlıyım bu beni çok mutlu ediyor. Burada çok daha faydalı olacağımı düşünüyorum.

*Kısa sürede çok kilo vermek mümkün mü?

Bireyin ne kadar ağırlık kaybı sağlayacağı bireye göre değişir. Eğer birey fazla kilolu veya obezse ilk başta hızlı bir ağırlık kaybı olduğu görülür. Ancak bu vücudun ödemi atması olarak görülmelidir. 150 kg bireyde bir ayda 10 kg ağırlık kaybı görülebilirken 65 kg bireyde aynısını göremeyiz. Ayrıca hedeflenmesi gereken kısa sürede fazla ağırlık kaybı değil sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenip vücudun sistemlerine zarar vermeden kalıcı ağırlık kaybı sağlamak olmalıdır. İdeal hedef ayda 4 kg ağırlık kaybı olarak belirlenmelidir.

*Günlük sıvı tüketimi ne kadar olmalıdır?

Günlük tüketilen su miktarı kilogram başına en az 30-35 ml olarak hesaplanabilir. Yani kilonuzu 35 ile çarpıp kaç ml su tüketmeniz gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Günlük tükettiğimiz tüm sıvıları bu değerin içerisine ekleyemeyiz. Bunu sadece tüketilen su olarak düşünmeliyiz. Sıcak günlerde ter ile kayıp artacağı için bu miktarı arttırmamızda fayda var. Eğer çay, kahve gibi kafeinli içecekleri fazla tüketiyorsanız bunlar vücuttan su atımını arttıracağı için içtiğiniz çay, kahve miktarı kadar ekstra su tüketmeniz gerekiyor.

 

Diyeti uygulamaya başladığınız ilk haftalarda kararlılık gücünüzün farkına varırsınız. Alıştığınız kekler, kurabiyeler uzun bir zaman sizden uzak kalabilir. Ancak hedefe odaklandığınızda onlar artık umurunuzda bile olmuyor. Belki zorlanacaksınız bir yere kadar acaba fazla kilolarımdan kurtulabilir miyim? Bunun cevabını bulmak için sıcacık gülümsemesi size kendinizi iyi hissettirecek sözleri gözlerindeki o samimi bakışları onun ne kadar tecrübeli ve iyi bir diyetisyen olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü Diyetisyen Melisa işinde çok başarılı ve çok iyidir, her konuda yardımcı olup sağlığınız için elinden geleni yapar. Sadece sizi zayıflatmakla kalmayıp sağlıklı beslenmenizi sağlar, sizi sağlığınıza kavuşturur. Güler yüzüyle bütün içtenlik ve samimiyetiyle size yardımcı olur. Hastasına olan yakın ilgisinden ve sıcaklığından dolayı hem kendisine teşekkür edeceksiniz hem de yıllar boyunca sizde psikolojik bir hastalık olmuş kilolarınızdan kurtulmuş olacaksınız.

Emin ellerdesiniz...

Melisa Ümit kimdir?

1997 Hakkari doğumluyum. Hakkari Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimimi Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamladım. Hemen ardından aynı sene içinde Okan Üniversitesi’nde genel beslenme üzerine yüksek lisans programına başladım. Yüksek lisansta ilk seneyi bitirdim ve eğitimim hala devam etmekte. Hakkari Rüya Plaza’da, beslenme ve diyet danışmanlığı verdiğim ofisimi açtım ve meslek hayatımı bu şekilde devam ettiriyorum.


1aa53bfc-6dac-42c5-82e3-78f34b255958.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum