Hakkari AFAD'dan Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi

Hakkari AFAD'dan Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi

Hakkari'de "AFAD Gönüllülüğü" Projesi kapsamında gönüllülere yönelik ilk yardım eğitimi verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, AFAD İl Müdürlüğüne e-Devlet üzerinden başvuru  gönüllülere 6-7 Şubat tarihleri arasından gönüllülere ilk yardım eğitimi verildiği belirtildi.

Açıklamada, gönüllülere, ilk yardım bilgileri, hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, bilinç bozuklukları, kırık, çıkık, yanık, donma, zehirlenme, ısırma ve sokmalarda ilk yardım ile hasta ve yaralı taşıma teknikleri konusunda teorik bilgi verildiği kaydedildi

İl AFAD Müdürü Resul Karadeniz, gönüllülerin müdahale kapasitesini arttırmayı, hem de toplumda farkındalık oluşturmayı hedegledikleri eğitimin sonunda katkılarından dolay Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Sağlık Hizmetleri Grup Başkanı Ümit Kızılay'a, İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri ve AFAD gönüllülerine teşekkür etti.

1-20200211171809.jpg2-20200211171809.jpg3-20200211171809.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum