Hakkari AFAD’ tan farkındalık eğitimi

Hakkari AFAD’ tan farkındalık eğitimi

İçişleri Bakanlığının ve AFAD Başkanlığının 2021 yılını Afet Eğitim yılı olarak ilan etmesi ile beraber Hakkari'de de AFAD il Müdürlüğü tarafından Afet Farkındalık eğitimi verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova ilçesi merkez ve köylerinde görev yapan Muhtarlara başta deprem , sel, heyelan,çığ ve hak sahipliği, gönüllülük ve diğer konular olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranış şekilleri ve muhtarların sorumlulukları hakkında eğitim ve bilgilendirme yapıldı.

 Burada verilen eğitimle olası afet ve acil durumlarda vatandaşların doğru bilgilendirilmeleri ve müracaatlarda ilgili kurumlara doğru yönlendirilmeleri noktasında büyük önem arz ettiği belirtildi.

Ayrıca Yüksekova belediye ve İtfaiye personeline de aynı kapsamda eğitim verildiği ifade edildi. 

afad-12.jpgafad-11.jpgafed-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.