Hakkari 2019'a böyle girdi!  VİDEO - FOTO GALERİ

Hakkari 2019'a böyle girdi! VİDEO - FOTO GALERİ

Hakkari ve ilçeleri 2019 yılına yoğun yağış altında girdi. Kent merkezi ve ilçelerin kara gömüldüğü Hakkari’de 332 köy ve mezra yolu ulaşıma kapalı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Günlerdir Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı yılın son gününde şiddetini arttırarak devam etti.

Kentte hayatı durma noktasına getiren kar yağışı nedeniyle araçlar adeta kara gömülürken, bazı sürücüler ise kar altında araçlarını aramaya başladı.

Gece saatlerine kadar devam eden yağışlar kart postallık görüntülerin oluşmasına neden olurken, son yılların en şiddetli kar yağışının yaşandığı Hakkari kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu belirtildi.

Hakkari Valiliği kent genelinde 332 yerleşim yerinin yolunun kapandığını duyurdu.

Hakkari il genelinde köy ve mezra yollarının yeniden açılması için il özel idaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Belediye ekipleri ise çarşı merkezi ile kapalı mahalle yolları ve ara sokakları açık tutmak için çalışma başlattı.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.