Hakim karşısına çıkıyor

Hakim karşısına çıkıyor

Sezgin Baran Korkmaz’ın öğleden sonra hakim karşısına çıkarılması bekleniyor

Avusturya’da ABD’nin talebiyle gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili BBC Türkçe’ye konuşan Avusturya’da Türkçe yayımlanan Yeni Vatan Gazetesi yayıncısı Birol Kılıç, Avusturya’nın alinde ABD tarafından ‘tutuklama kararı olduğu’ bilgisini verdi.

Viyana Hakimliği sözcüsü ile yaptığı görüşmeyi aktaran Kılıç, hukuki süreç ve Sezgin Baran Korkmaz’ın bulunduğu yere dair şunları söyledi:

“Hakimlik sözcüsü, Amerika’nın tutuklama kararı olduğunu, tutukluluk halinin devam ettirilip edilemeyeceğine ilişkin kararın Korkmaz’ın hakim karşısına çıktıktan sonra verileceğini ve kararın Avusturya saati ile 15.00 (TSİ 16.00) civarında belli olmasının beklendiğini söyledi. Korkmaz’ın avukatları tutukluluk haline itiraz etti. Sezgin Baran Korkmaz’ın Justizanstalt Wien Josefstadt hapishanesinde tutulduğu bilgisi paylaşıldı.”

Korkmaz, Cumartesi günü Avusturya’da gözaltına alınmıştı. Avukatları, Korkmaz’ın “ABD’de açılan ve eski dava ile bağlantılı olduğu belirtilen yeni bir dava nedeniyle gözaltına alındığını” söyledi.

Korkmaz’ın avukatlarının öğleden sonra ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.