Hafta sonu yasağı: Hakkari'de caddeler boş kaldı

Hafta sonu yasağı: Hakkari'de caddeler boş kaldı

Son kabine toplantısında Ramazan ayına yönelik ek tedbirler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu kararla beraber tüm ilerde olduğu gibi Hakkari’de yasak var.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Son Kabine Toplantısının ardından Ramazan ayına yönelik ek tedbirler açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre sokağa çıkma yasağı saatleri de duyuruldu.

Ülke genelinde iki haftalık sokağa çıkma yasağı Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma 19.00-­05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’e kadar devam edecek.

Hafta içi günlerde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00, 18 yaş altı gençler ve çocuklar ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Hafta sonu yasağının başlaması ile birlikte Hakkari merkez ve ilçelerinde sessizlik hakim. Esnafların büyük kısmının kepenk açmadığı kent merkezinde yasaktan muaf olanlar çarşı merkezine çıkabiliyor.

1.jpg

 

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum