‘Hafife Temel yıllardır işkence görüyordu’

‘Hafife Temel yıllardır işkence görüyordu’

Eşi Ahmet Temel tarafından öldürülen Hafife Temel'in akrabası ve komşusu Behice Temel, yıllardır bu şiddetin devam ettiğini ve olay gecesi duyulan çığlığına koşmadığı için vicdan azabı çektiğini söyledi.

Van'ın İpekyolu ilçesinde eşi Ahmet Temel tarafından öldürülen Hafife Temel'in akrabası ve komşusu Behice Temel, yıllardır bu şiddetin devam ettiğini ve olay gecesi duyulan çığlığına koşmadığı için vicdan azabı çektiğini söyledi. 

Van’da İpekyolu ilçesine bağlı Serhat Mahallesi Güneş Sokak'ta oturan 80 yaşındaki Hafife Temel yıllardır sistematik şiddet gördüğü eşi Ahmet Temel (82) tarafından 8 Şubat’ta öldürülmüştü. Önce serbest bırakılan katil zanlısı daha sonra yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.  
 
Yaşamını büyük bir yoksulluk içerisinde geçiren Hafife Temel’in eşinden ayrı aynı avlunun içinde ayrı evde yaşadığını anlatan akrabası ve komşusu Behice Temel, yaşlı kadının yıllardır şiddet gördüğünü vurguladı. 
 
DEFALARCA KEZ VÜCUDUNDA KIRIKLAR OLUŞTU
 
Olay gecesi çığlıklarını duyan Behice Temel, evdeki duvarlarda hala duran kan gizlerini göstererek, Hafife Temel’in yaşamı boyunca kimi zaman elinin kimi zaman da kafasının kırık olduğunu söyledi. Behice Temel, tanıklığını şu sözlerle anlattı: "Kadının eziyeti hiç bitmedi. Bir kere yine parmaklarını kırmıştı, kadın gizli saklı geldi yanıma onu götürdük ve tedavi ettirdik. Hepimiz Ahmet'in yaptığı işkencelere şahittik. Ama hiçbir şey elimizden gelmezdi. Adamın zulmünden dolayı hiçbir çocuğu akrabası gelip sormazdı. Hafife teyzenin çamaşırlarını bazen biz yıkar, ekmeğini pişirirdik. Yaşlı ve sakat haliyle gece gündüz o zalim adamın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır, işlerini yapardı." 
 
Hafife Temel'i gördüğü şiddetten kurtaramadıkları için vicdan azabı çektiğini dile getiren Temel, "Ahmet’in silahı olduğu için korkudan Hafife teyzeyi kurtaramadık. Gece yarısıydı, önce Hafife teyzenin çığlıkları geldi, sonra bir kaç saat sonra polisler ve ambulans geldi. Çocuklarımla evdeydim ama korkudan çıkamadım" diye konuştu. 
 
'OĞLUNUN EVDE OLMADIĞI GECE ÖLDÜRDÜ'
 
Olayın yaşandığı gün yaşlı kadınla birlikte yaşayan oğlu Hasan’ın evde olmadığını belirten Behice Temel, şöyle devam etti: "Onlarla yaşayan oğlu olmasaydı zaten çoktan öldürülmüştü. Ahmet biraz bu oğlundan çekiniyordu. O evde olduğu sürece eşini dövemiyordu. Olayın yaşandığı gün Hafife teyzenin oğlu evde yoktu, herhalde bir kaç gündür iş aramak için başka yere gitmişti. Şimdi oğlu nerde biz de bilmiyoruz, bunca şey yaşandı ama daha gelmedi." 
 
'OLAYDAN İKİ GÜN ÖNCE GÖRDÜM'
 
Hafife Temel'i ölmeden iki gün önce elinde ekmek poşetiyle sokakta gördüğünü ve ayaküstü sohbet ettiklerini ifade eden Temel, "Onu gördüğümde bastonuyla zar zor yürüyordu. Sol gözünden ameliyat olduğunu bana söyledi. Hastalıkları iyice artmıştı, durumu kötüydü. 'Bize gel' dedim ama Ahmet'in korkusundan çıkamıyordu" dedi. 
 

Kaynak:MA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.