Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

HA GAYRET İLÇE OLUYORUZ!

Sorumluluk yükü yüklenmektir, hesap vermektir, her taşın altına elini koymaktır. Sorumluluk yat - uzan, sallabaşını al maaşını değildir. 

Hakkâri'nin tüm STK'ları, Dernek Başkanları ağırlığınızı hissettirin, pasif olmayın, dinç olun, atik olun, hayırda yarışın. İl ilçe korkusundan uykusuz kaldığınız gibi;  hak geçti geçmedi  korkusundan da titreyin. STK( SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI) ismini halk koymadı, kendiniz halktan yana görünmek için koydunuz. O zaman halktan yana adil olunuz. 

Toplanın; istişare edin sizler bu memleketin yöneticileriyseniz  iğneyi kendinize, çuvaldızı halka değil, çuvaldızı kendinize iğneyi halka batırın, azıcık empati kurun. İlkin; evini kiraya vereniniz varsa gelir giderini hesaplayın, kaç masraf sizi kurtarır ve kaçtan sonra gelen kira ücreti; fakir fukaranın, garibanın, gece gündüz durmadan çocuğunun  boğazından  çekip ter içinde sizlere (aybaşınıza) koşturan, sizlerin de keyif çatma mücadelesinde ki terinizin, israfınızın ailenize, çocuklarınıza maddi manevi dokunacağını hesaba katın. 

Toplanın; makamlarınızdan uzaklaşmamak, seçimleri kaybetmemek için arkasına sığındığınız esnafı, kiracıyı aç kalan bayram mayram  yaşamayan, çocuklarına da yaşatmayan halkın yüzüne sadece bakmayın, halkın gönlüne girin, halkın gönlünde geçenleri görün, okuyun. 

Kenetlenin! Hakkâri il ilçe meselesinde olduğu gibi çıkın ilgili Müdürlüklere,  Belediyeye, Valiliğe, Ankara'ya TOKİ inşaat çivisini çakma seferberliği başlatın. İlgisi olan olmayan tüm STK’lar, Dernekler, Başkanlıklar uçun Ankara’ya yüksek sayıda TOKİ konutların değil sözünü, imarını, projesini, yapım ve bitiş aşamasında ki gereken tüm evrakları getirmeden gelmeyin, direnin. Dün il ilçe meselesinde size arka çıkan halka, bu kez siz fedakârlıkta bulunun. Yoksa ileride aynı durumla karşılaştığımızda bu halkı ardımızda görme yüzümüz olmaz.

O zaman iş yerini 2–4–6–8–10 bin liraya verenler, 600- 900 lira aylık maaş alan elamana daireyi 1.000 liraya verenler dizlerine vursunlar. Değil kiracı bulmak, evi paslanmasın, küflenmesin diye evine bakıcı arasın. 

Sizler kapılarınızdan içeriye girerken elleriniz dolu hanımızın çocuklarınızın mutlulukları yüzlerinde okunurken, apartmanlarınızda, konutlarınızda, kiraya verdiğiniz işyerlerinin sahipleri tezgâhını yarına nasıl döndüreceğinin, kirasını nasıl ödeyeceğinin, elemanlarının alın teri korumadan nasıl ödeyeceklerinin ağırlığı altında ezilerek boynu bükük  giriyorlar. Dairenizin  kiracıları akşamları yavrularından çikolatayı esirgeyerek, bayramda elbiselerinden kısarak kiranızı hesaplama derdindeler.

Gelin! Kiracılar; çocuklarına bir çikolata, bir oyuncak daha alma bayramını  yaşatın, iş yeri kiracıları kadrosuna bir eleman daha almakla bir ailenin daha geçimine  vesile olsun, işsizlik istihdamında ufak bir katkınız olsun, elemanının maaşına bir kuruş daha eklemekle  aybaşını bekleyen çocuklara hediyeniz olsun. 

Gelin! Onlar kiraları uzatırken sizlere helâlı hoş olsun. Allah sizden razı olsun sözlerini işitin. İçleri bayram seyran eyleyen gönüllerinde, dualarında yer edinin.  

Gelin! suratı asık, içleri beddua, kiraların yüksek olmasından ailesinden  mutluluğu  mahrum eden, içinde bulunduğu çaresizlik durumundan dolayı sizlere muhtaç olan, sizlere sığınanlara, kapınızı çalanlara “fahiş kiralarınız çocuklarınıza ilaç olsun” dedirtmeyin. Yüzlerinize tebessüm ederlerken içlerinde ki öfkeyi, isyanı görün, bilin, hissedin…  

Ey ev sahipleri! Bizden ve sizden önce bu dünyadan göç edenlerin yanlarında kendi  mallarıyla bir bez parçası olan kefenlerini  bile götürmezken ve dün nerden geldiğimizi, hangi şartlarda büyüdüğümüzü, nasıl yükseldiğimizi görmek için yükseldiğimiz noktadan düşmeden önce mazimize bir dönüş yapalım. Kendimize gelelim.

Geceleri sağ tarafımıza uzanıp kısa sürelerimizi okurken, dualarımızı ederken vicdanımız bankalarda ki hesaplarla, maddi imkânsızlıkla kirayı denkleştiremediğinden bir iki gün geciktirenlerle sızlamasın, vicdanımız hakkım olan haktan başka hak geçmedi rahatı ve huzuruyla mışıl mışıl bir deryada gezinelim.

Kartal yüksek uçar ama gözleri daima yerdedir. Nefis sahibi insan yükseldikçe mevki makam, mal, mülkle zirveye çıktıkça kartal misali alttakileri unutmamalı, görmeli yükselişin selameti, her çıkılan merdivenin bir inişi olduğu, olacağı için… 

Haydi, Hakkâri’min babayiğit kanaatkâr ev sahipleri! Çıkın meydanlara ben iş ve daire kiralarımı % ? Bu kadar indirdim cesaretinde bulunun. Ve ardında gelecek  hayırların  kapısını aralayın. İnanıyorum  ve güveniyorum ki ardı sıra indirim zincirleri oluşacak ve "Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir". Hadisi şerife muhatap olma şerefine erişirsiniz inşallah.

 

Selam ve dua aile...  

DOĞAN HABER AJANSI (DHA) MUHABİRİ MEHMET ÖZKAN'NIN KİRALARLA İLGİLİ YAPTIĞI HABERLERİ FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ...

752x395-hakkaride-isyeri-kiralari-10-bin-liraya-kadar-cikti-1517029218885.jpgkiralar-10-bin-tl-yi-buluyor-burasi-istanbul-degil_m.jpg1-350.jpg

54-006.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.