Güzel Sanatlar Lisesi Markalaşıyor

Değerli okuyucularım bu haftaki köşe yazımda sosyal hayatımızın diğer bir aktivitesi olan sanattan bahsedeceğim sizlere. Hepimizin malumu hayatımızın toplumsal ve bireysel yaşam açısından önemli gereksinimlerden olan sanat ve spor sosyal hayatımızın olmazsa olmaz ve birbiri ile  iç içe  olan konulardandır.Sanatçı, duygusuyla, enerjisiyle, kişiliğiyle başka insanların takdirini kazanabilen ve başkalarının üretemediği veya üretmeye ortam bulamadığı orijinal eserler meydana getirebilen profesyonel bir teknisyendir.

İlimizde 2017 yılında kurulan ve eğitim-öğretim hayatının üçüncü yılına giren Hakkâri Güzel Sanatlar Lisesinden ve yapmış oldukları güzel çalışmalarından geçen yıl bir yazımda daha bahsetmiştim. Evet 2017 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan ancak varlığından kimsenin haberi olmayan ve bir ara kapanma noktasına kadar gelen bu okulumuz iki yıldır adeta küllerinden yeniden doğmuş anka kuşu misali o kadar güzel çalışmala ,etkinlikler, konserler, müzik dinletileri ve resim sergileri yapıyor ki bu etkinliklerle gerek vatandaşlarımızın,velilerimizin ve  gerekse ilimiz protokolünün takdirini ciddi anlamda kazanmaya devam ediyorlar.

Peki ne oldu da kapanma noktasına gelmiş neredeyse varlığından haberimizin olmadığı  bu okulumuz adeta sihirli bir el dokunmuş gibi bir anda yapmış oldukları etkinlikler, konserler,resim sergileri ile herkesin konuştuğu, her kesimin gönlüne girmeyi başarmış ve yavaş yavaş ilimizde marka okul haline gelmeye başladı.

Aslında teşbihte hata olmasın ama o okula elinde sihirli değnek olan bir süper kahraman değil, yıllardır ilimiz eğitim-öğretim hayatında bilgi, becerisi, donanımı,tecrübesi ve yüreğinde Hakkari eğitimine ve gençliğine nasıl daha fazla katkı sunabilirim aşkı ile yanan bir insanın yani okul müdürü Kazım GÜR’ün eli ve yüreği dokundu.

Kapanma noktasına gelmiş bir okula herkesin bildiği gibi rotasyon ile atanan Kazım Gür 'ün neler yapacağı herkesin merak konusuydu.Kazım müdür 21 yıllık eğitim hayatında kendisi ile daha önce başka okullarda da birlikte görev yaptığım için iyi biliyor ve yakından tanıyorum ki  söz konusu Hakkâri gençliğinin geleceği söz konusu ise asla bu boş vermişliği yapacak bir insan değildi. Bu onun karakterine kişiliğine ve eğitim öğretim hayatında ilimize katkı sunma ideali dışında bir düşüncesi olmadan gece gündüz yatıp kalkan Gür’ün fıtratına aykırı çünkü…

Ve o da karakterine eğitim öğretim noktasında ilimizi üst sıralara nasıl taşıyabilirim idealinde olan güçlü kişiliğine uygun davrandı ve tüm iyi yöneticilik tecrübesini bu okula yansıtarak adeta küllerinden yeniden doğmuş markalaşmış bir okul haline getirdi. Üstelik Güzel Sanatlar Lisesi alan olarak müzik ve resim derslerinden oluşan Kazım hocanın uzak olduğu branşlar olmasına rağmen. Yılların vermiş olduğu yöneticilik tecrübesi ile sadece okula liderlik rehberlik yaparak kapanma noktasında aldığı okulu iki yıl içerisinde okula getirttiği resim ve müzik alanlarında uzman öğretmen kadrosu, okulda özel yetenek sınavları ile gelen öğrencileri ve gecesini gündüzünü okulda geçiren başarılı bir müdür yardımcısı arkadaşı da  arkasına alarak tek bir vücut halini almış güzel bir ekibi bir potada yoğurup markalaşmaya doğru giden güzel bir okul haline dönüştürdü. Tabi ki bunda sayın milli eğitim müdürümüz Bilal Gür'ün destekleri ve katkıları unutulmamalıdır.

Geçtiğimiz hafta Halk eğitim merkezinde Sayın Valimizin, Emniyet müdürümüzün, il jandarma komutanımızın İl milli eğitim müdürümüzün, ilimizde görev yapan öğretmenlerimizin ve velilerimizin de katıldığı Güzel sanatlar lisesi öğretmen ve öğrencilerden oluşan müzik korosu vermiş oldukları konserde göstermiş oldukları güzel performans ile bir kez daha herkesin gönlünde taht kurdular. Güzel Sanatlar Lisesi Kazım GÜR’ün  müdür olarak atandığı günden beri çok başarılı geçen  3 konser ve 3 resim sergisi etkinliği gerçekleştirerek yöneticiliği ve liderliğini bir kez daha göstermiş oldu. Bu sayede okul tüm Hakkâri halkının gönlünde güzel bir yer edinmeyi başardı ve müdür beyin yıl içerisinde yapmayı düşündükleri farklı etkinliklerle ilimize daha da renk katmaya devam edeceğini bizlere gösterdi.

Son olarak değinmek istiyorum ki derdi sadece eğitim öğretime hayatımızda gerçekten ilimizi iyi noktalara taşımak idealinde olan geçmişi, eğitimi,tecrübesi ve yöneticilik konusunda herkesin takdirini kazanmışlığı ile Kazım beyin müdürlüğünde bu okulumuzun daha güzel çalışmalar yapacaklarına olan inancımla başarılarının devamını diliyorum. 

1-20191217121909.jpg3-20191217121909.jpg4-838.jpg5-552.jpg6-404.jpg2-20191217121956.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar