'Güvenli bölgede uzatmaya izin vermeyiz'

'Güvenli bölgede uzatmaya izin vermeyiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güvenli bölge çalışmasının Münbiç yol haritasına dönüşmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi. Çavuşoğlu, ABD ile dün gerçekleştirilen mutabakatı 'çok iyi bir başlangıç' olarak yorumladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün ABD ile yapılan görüşmede varılan Suriye’de güvenli bölge anlaşmasında sürenin uzamasına izin verilmeyeceğini söyledi. Çavuşoğlu, “Güvenli bölge çalışmasının Münbiç yol haritasına dönüşmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Büyükelçiler Konferası’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, “Oyalama sürecine girmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. Dışişleri Bakanı, ABD ile yapılan görüşme için, “Dünkü mutabakatı çok iyi bir başlangıç olarak nitelendirebiliriz” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu ayrıca, “Bazı aydın geçinenler Türkiye’nin Asya’ya döndüğünü, Batı’yı ihmal ettiğini söylüyorlar. Bu çok yanlış” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.