Gül, 'terör soruşturmalarıyla' ilgili tutuklu ve hükümlü sayısını açıkladı

Gül, 'terör soruşturmalarıyla' ilgili tutuklu ve hükümlü sayısını açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'terör soruşturmalarıyla' ilgili yeni hükümlü ve tutuklu rakamlarını açıkladı.

"Bugün itibarıyla FETÖ'den tutuklu hükümlü sayısı 38 bin 470, PKK'den 10 bin 79, DEAŞ'tan bin 354" dedi.

Bakan Gül, "Yargı, devletin tüm kurumlarıyla eş güdüm içerisinde, hukuk çerçevesinde, Anayasa ve mevzuat çerçevesinde terörle mücadeleyi çok etkin bir şekilde sürdürmektedir" diye konuştu.

2017'de savcılıklarda 4 milyon 212 bin yeni soruşturma açıldığını aktaran Gül, ceza hukuk mahkemelerinde ise geçen yıl dosya sayısının 6 milyon 264 bin olduğunu belirtti.

Gül, bazı suçlarla ilgili Türk Ceza Kanunu'nda değişiklikler yapılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini de söyledi:

"Başta hırsızlık olmak üzere mal varlığına karşı işlenen suçların daha yaptırıcı cezalarla karşılaşması için mevzuatımıza değişiklik yapmak hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Uyuşturucuyla mücadele ve toplumda rahatsızlık uyandıran magandalar, suç örgütleri, mafyatik yapılanmalara ilişkin de Türk Ceza Kanunu'nda gerekli değişiklikler yapılması konusundaki çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.