Guardian: Abramoviç'in yatı limandan ayrıldı

Guardian: Abramoviç'in yatı limandan ayrıldı

Guardian: Abramoviç'in yatı Bodrum'da İngiltere merkezli şirketin işlettiği limandan ayrıldı

İngiliz Guardian gazetesi, Rus oligark Roman Abramoviç'in superyatı My Solaris'in, demirli olduğu Bodrum'daki Cruise Port'u, limanın işletmecisi İngiliz merkezli şirketin üzerindeki baskılar sonrası terk ettiğini yazdı.

Gazete, limanın işletmecisi Global Ports Holding'in Solaris'e hizmet vermemesi için büyük baskı altında olduğunu belirtti.

İngiliz Chelsea kulübünün sahibi Abramoviç, İngiltere'nin Ukrayna işgali nedeniyle yaptırım uyguladığı oligarklar arasında.

Guardian Global Ports Holding'e yatın neden limanı terk ettiğini sordu ancak yanıt alamadı.

İngiliz uzmanlar, liman işletmecisi şirketin Solaris'e hizmet vererek büyük bir risk aldığı yorumunu yapıyordu.

Şirketin Pazar günü yaptığı açıklamada, limana kabul edilecek taşıtlara dair kararın Türk makamlar tarafından verildiği, kendilerinin bu süreçte bir yetkilerinin bulunmadığı belirtildi. Ancak şirket My Solaris'ten herhangi bir demirleme ya da hizmet ücreti almadıklarını da ekledi.

My Solaris, AB'nin yaptırımları sonrası İspanya'nın Barcelona limanından ayrılacak 22 Mart'ta Bodrum'daki Cruise Port'a demirlemişti.

Deniz trafiğinin takip edilebildiği Marine Traffic sitesinde, TSİ 6 itibarıyla My Solaris'in Bodrum'daki Yalıkavak koyu açıklarında demirlemiş olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.