Grup Yorum üyeleri gözaltına alındı

Grup Yorum üyeleri gözaltına alındı

Grup üyeleri, valilik tarafından yasaklanan 9 Ağustos'taki Yenikapı konseri için prova yaparken gözaltına alındı.

Grup Yorum üyeleri Beykoz Polonezköy'de konser provası yaparken gözaltına alındı. 

Grup Yorum'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre gözaltına alınan isimler şöyle: Seher Adıgüzel, Betül Varan, Bahar Kurt, Dilan Poyraz, Eren Erdem, Sercan Toptancı, Barış Yüksel, Rıdvan Akbaş, Nuriye Gülmen ve Fırat Kaya.

Yapılan açıklamada ayrıca gözaltı sırasında Okmeydanı'nda bulunan İdil Kültür Merkezi'nin polis tarafından basıldığı ve içeride arama yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Açıklama, "Helin'e ve İbrahim'e sözümüzdür, o konseri yapacağız..! 9 Ağustos'ta Yenikapı'da milyonlar olacağız.." ifadesi yer aldı.

Grup Yorum'un 9 Ağustos'ta Yenikapı'da vereceği konser Valilik tarafından yasaklanmıştı.

Ne olmuştu?

Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İstanbul'daki İdil Kültür Merkezi son iki yılda 10'dan fazla kez polis baskınına maruz kaldı. Baskınlar sırasında Grup Yorum'a ait enstrümanlar başta olmak üzere birçok eşya kırıldı veya kaybedildi. Nota defterleri ve şarkı kayıtları zarar gördü.

Grup Yorum'un yaptığı açıklamaya göre, bu baskınlarda 30'u aşkın kişi tutuklandı. Grubun üç üyesi halen tutuklu.

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, "Konser yasaklarının bitmesi, kültür merkezlerinin polis baskınına maruz kalmaması ve tutuklu üyelerinin serbest bırakılması" talepleriyle açlık grevine, ardından ölüm orucuna başladı. O dönem her ikisi de tutukluydu.

Bölek 20 Kasım 2019'da, Gökçek de Adli Tıp'ın raporu sonrası 24 Şubat 2020'de ara kararla tahliye edildi.

Helin Bölek ölüm orucunun 288. günündeyken 3 Nisan 2020'de, İbrahim Gökçek de ölüm orucunun 323. Günündeyken, 7 Mayıs'ta hayatını kaybetti. Gökçek, grubun konser başvurusu yapmasının ardından 5 Mayıs'ta ölüm orucunu sonlandırarak hastanede tedavi altına alınmıştı.

İstanbul Valiliği, Yenikapı Miting Alanı için yapılan konser başvurusunu reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.