Gözaltına alınan HDP Milletvekili Dilek Öcalan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP Milletvekili Dilek Öcalan serbest bırakıldı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan İtalya’nın Milano kentine gitmek üzere bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.Bakırköy Adliyesi'ne getirilen Öcalan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, İtalya’nın Milano kentine gitmek üzere bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı. Dilek Öcalan, gözaltına alındığı haberini Twitter'daki hesabından duyurdu.

Yargılandığı dava sebebiyle ifadesinin alınması için zorla mahkemeye götürülmesi talep edilen Öcalan, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Dilek Öcalan sorgunun ardından serbest bırakıldı.

“HİÇBİR ŞEKİLDE SİZE BİR İFADE VE SAVUNMADA VERMEYECEĞİM"

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Öcalan, “Mahkemeniz suç işlemektedir. Mahkeme kaçakçılıkla görevli olan mahkemedir ve konuya hakim değildir. Bir tiyatronun sahnesinde rol alıyorsunuz. Milletvekilinin yargılanamayacağını avukatımız dile getirdi. Biraz önce okumuş olduğunuz tüm hususlar aslında milletvekilinin yapması gereken görevlerdi. Bu ülkede demokrasi ve düşünce özgürlüğünden bahsedilecekse bunu hiç kimsenin sorgulamak gibi hakkının olmadığını düşünüyorum. Hukukun herkese lazım olduğunu düşünüyorum. Hukuku hiç kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyeceğim. Bu uygulamanın normalleşmesi, milletvekili statüsünün bu şekilde yargılanmasını da kabul etmeyeceğim. Hiç birşekilde size bir ifade ve savunmada vermeyeceğim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı çıkartılan şüpheli Dilek Öcalan'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında "yakalama" kararı çıkarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.