Google'de bedelliyi en çok arayan doğu illeri belli oldu

Google'de bedelliyi en çok arayan doğu illeri belli oldu

Bedelli askerlik düzenlemesinin son gelişmesinde 25 yaş sınırı, 28 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel öngörülüyor.

Konu hakkında en çok konuşulan şey ise 28 günlük askerlik hizmetinin yapılıp yapılmayacağı.

K24 internette bedelli askerliği en çok arayan Kürt illerini araştırdı.

Google arama verilerinden derlediğimiz verilere göre; bedelli askerliği en çok arayan Kürt illeri sıralamasında Muş başta geliyor.

Muş’tan sonra bedelli askerliği arayan iller sırasıyla, Hakkâri, Bingöl, Diyarbakır, Urfa, Bitlis, Van, Şırnak, Tunceli, Ağrı, Mardin, Siirt, Erzurum, Kars, Batman, Antep, Malatya, Iğdır ve son olarak da Elazığ olarak istatistiklere yansıyor.

Bedelli askerlikle ilgili internette en çok aranan kelime ise “Bedelli askerlik 28 gün” sorgusu olarak öne çıkıyor.

Bu sorgunun ardından en çok tıklanan kelimeler ise “Bedelli askerlik 28 gün kalkacak mı?”, “28 gün kalkacak mı?”, “bedelli 28 gün” ve bedelli askerlik nerede yapılacak” aramaları olarak arama listesinin en çok merak edilen konuları olarak istatistiklerde yer alıyor. Kurtarma (JAK) ekipleri, arama köpeği "Mavi" ile arama tarama faaliyetlerini  sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.