Google haber kuruluşlarına hizmet vermeyi kesebileceğini açıkladı

Google haber kuruluşlarına hizmet vermeyi kesebileceğini açıkladı

Google haber kuruluşlarıyla gelir paylaşımını öngören yasal düzenleme nedeniyle Avustralya'da hizmet vermeyi kesebileceğini açıkladı

Google, gelirlerinden haber kuruluşlarına da pay verilmesini öngören yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde Avustralya'ya hizmet vermeyi durduracağını açıkladı.

Avustralya, aralarında Google ve Facebook'un da bulunduğu teknoloji şirketlerinin içeriğini kullandıkları haber kuruluşlarına elde ettikleri gelirden pay vermesini öngören önemli bir yasal düzenleme hazırlıyor.

Ancak teknoloji şirketleri bu düzenlemeye "külfetli" olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Google Avustralya'nın İdari Direktörü Mel Silva, Senato'da katıldığı oturumda, bu tarz bir yasal düzenlemenin "uygulanamaz" olduğunu söyledi.

Silva, "Yasanın bu haliyle geçmesi halinde Google Arama Motoru'nun Avustralya'da verdiği hizmeti sonlandırmak dışında başka seçeneğimiz kalmaz" diye konuştu.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, milletvekillerinin bu tarz "tehditlere" boyun eğmeyeceğini söyledi.

Morrison, tasarıyı bu yıl içerisinde parlamentoya sunmayı planladıklarını açıkladı.

Morrison, "Şunu çok net söylemek istiyorum: Avustralya'da yapabileceğiniz şeylerle ilgili kuralları Avustralya belirler. Bunun yapıldığı yer parlamentomuzdur. Ve bunu kabul etmek isteyenlerin başımızın üstünde yeri var. Ama tehditlere karşılık vermeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.