Google Avrupa Birliği Tarafından Kesilen Cezayı En Üst Seviyedeki Mahkemeye Taşıyor

Google Avrupa Birliği Tarafından Kesilen Cezayı En Üst Seviyedeki Mahkemeye Taşıyor

Google son dönemlerde; ülkemizde, Rusya’da, Asya kıtasında, Avrupa kıtasında ve daha birçok ülkede çeşitli cezalarla karşılaşıyor.

Google son dönemlerde; ülkemizde, Rusya’da, Asya kıtasında, Avrupa kıtasında ve daha birçok ülkede çeşitli cezalarla karşılaşıyor. Veri ihlalleri bu cezai yaptırımların en temel sebeplerinden biriyken, özellikle ticari itibarı ve otoriteyi zedeleyen birtakım uygulamaları, Google’nin milyarlarca dolar değerinde cezalarla karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Parimatch ve Google yetkilileri tarafından konu detaylı bir şekilde incelense de Google’nin her şekilde bu konu özelinde yüklü bir ceza alması bekleniyor. Nitekim Avrupa Birliği de Google’ye ceza uygulayan yetki mercilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Avrupa Birliği komisyonu tarafından uygulanan cezada Google, 2,4 milyar euroluk bir cezaya
çarptırıldı ve şu an için bu cezayı ödememenin ya da makul seviyeye çekmenin yollarını arıyor.

Bunun için de direkt olarak en üst yetkili mahkemeye başvurmayı, en azından bu yüklü miktardaki cezanın makul bir seviyeye çekilmesini amaçlıyor.

Mahkeme Tarafından Onanan Kararın Temyize Götürülmesi için Hazırlıklar
Sürüyor

Google’nin önceki dönemlerde alışveriş hizmetleri sırasında kullanıcılara karşılaştırma hizmeti verdiği biliniyordu. AB komisyonu ise Google’nin bu uygulama neticesinde karşılaştırma stratejisi kurallarını ihlal ettiğine karar verdi ve bu konu özelinde 2,4 milyar euroluk bir cezayı Google’ye yansıttı. Kesilen bu ceza nedeniyle tepki gösteren Google, cezanın ve hatta davanın yeniden görülebilmesi, çok daha makul seviyelere çekilebilmesi adına davayı bir üst mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Google ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, bu kararları konusunda ne denli ısrarcı olduklarını net bir şekilde gösteriyor. Yapılan açıklamada; konuyla ilgili detayların Genel Mahkeme tarafından tam anlamıyla incelemediğini belirten Google, bu nedenle cezanın tutarı ve cezanın kapsamı hakkında itiraz etme kararı aldıklarını ve Avrupa Adalet Divanı ile davanın yeniden değerlendirilmesi istediklerini belirtiyor.

Lüksemburg’da faaliyetlerini sürdüren Avrupa Genel Mahkemesi, ABD merkezli olan Google’nin AB Komisyonu tarafından onanan 2,4 milyar euroluk ceza için yaptığı itiraz hazırlıklarında ise son aşamaya yaklaşılıyor. 2021’in Kasım ayında karara bağlanan bu cezaya itiraz edebilmek adına Haziran ayına kadar süresi bulunan Google’nin önümüzdeki günlerde Avrupa Adalet Divanı’na konu hakkında başvuru yapması, davanın tüm detaylarıyla birlikte çok daha yetkili ve alanında uzman bilirkişiler tarafından yeniden görülmesi bekleniyor.

AB Komisyonu Tarafından Kesilen Cezaya Dair Şu Detaylar Öne Çıkıyor

Geçtiğimiz yıllarda AB Komisyonu, arama sonuçlarında Google’nin arama sonuçlarında uygulamış olduğu karşılaştırma hizmetini kendisi lehine kullandığını ve bu durumun adil olmadığını belirtmiş, bu nedenle de dava açmıştı. 2017 yılında açılan bu dava ise 2021 yılının Kasım ayında sonuçlanmıştı. Sonuçlanan davada, Google arama motoru olarak pazar genelinde sahip olduğu baskın üstünlüğü ihlal etmekle suçlanmış, haliyle

Google’ye bu konuda 2,4 milyar euro gibi devasa bir para cezası uygulanmıştı. Google ise cezanın doğru olmadığını, konunun detaylı incelenmediğini, teknik açıdan yeterli olarak değerlendirilmediğini ve en önemlisi de cezanın ekonomik anlamda herhangi bir adil tarafı olmadığını belirtmiş, bu nedenle konuyu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.