Gönüllerin meslek aşkı!

Merhaba saygıdeğer Hakkari objektif haber okuyucuları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 
Bu haftaki yazımda her yıl 24 kasımda coşkuyla sevgiyle kutlanan öğretmenler gününü yazmak istedim. Yılda bir kez bile olsa onlar İçin yazı yazmak mutlu ediyor beni. Üzerimde emeği olan canım öğretmenlerim. 24 kasım öğretmenler günü güzel düşüncelerle, iyi amaçlara doğru ve iyi niyetle kutlanarak bugünlere geldi. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. En güzel çiçeklerin yetişmesi için bahçıvan görevi üstlenir. Onlar tıpkı bir binanın temellerini oluşturan mimarlar gibidir. Yaşamamızı biçimlendiren sadece beynimizi değil, adeta tüm hayatımızın şekillenmesinde etkin rol oynayanlardır. Başarılı ve Başarısız öğrenci arasındaki farkı sevgi ile kapatandır öğretmen. Bir anne, bir baba şefkatini yetiştirdiği öğrencilerine yansıtan değerli bir varlıktır öğretmen. 

 Eğitim iyi insan olmak, ahlaki değerlere saygılı olmaktan geçer. Bütün bu değerlerin oluşmasında emek sarfeden tüm öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. 

 “Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir ve hem de hiç bir şeydir”.

  Tabiki bunların yanında ülkede öğretmenlerin sorunları  da saymakla bitmiyor. Atama problemleri, düşük maaşları, çalışma saatleri vs. En büyük sıkıntıları. Bir ülkenin gelişmesinde eğitimin payı büyüktür. Eğitime yatırım yapan ülkeler her açıdan gelişmektedir.  Eğitimi etkileyen en önemli unsur öğretmendir. Doktoru, bilim adamını, siyasetçiyi, mimarı, işçiyi, memuru yetiştiren öğretmendir. Bu nedenle de çok değerlidir öğretmenlik.
İnsan sevgisi ister en değerli varlıklarımız çocuklarımız onların omuzlarında yükselecek ve yarınlara emin adımlarla yürüyeceklerdir.

Böylesine önemli ve değerli nesiller yetişmesinde Kıymetli Öğretmenlerimize çok önemli görevler düşmektedir.
Öğretmen, Sevgidir, Saygıdır, Değerdir ve Hazinedir.

Yine büyük bir mutluluk ve heyecan ile kutlayacağımız

Elleri öpülesi bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmeler Gününü En Derin Saygılarımla Kutlar,

Hayatta olanlara sağlıklı mutlu yarınlar temenni eder

Vefat etmiş çok kıymetli Öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum 

Emeğinize sağlık..

6611c202-cfcf-4f6d-a541-fa01402b9d56-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.