Gergerlioğlu’ndan şiir

Gergerlioğlu’ndan şiir

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinde “Çıplak kafeslerden yükselen ses” adını verdiği bir şiir kaleme aldı.

Milletvekilliği düşürülüp tutuklanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinde “Çıplak kafeslerden yükselen ses” adını verdiği bir şiir kaleme aldı. Gergerlioğlu, telefon görüşmesi sırasında şiiri okuyup kayıt altına aldırdı.

 

Bir haber sitesinin twetini paylaştığı için hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hapis cezası verildikten sonra milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2 Nisan’dan bu yana tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nde bir şiir kaleme aldı.

 

“Çıplak kafeslerden yükselen ses” adını verdiği şiiri haftalık telefon görüşmesinde okuyan Gergerlioğlu’nun şiiri oğlu Salih Gergerlioğlu tarafından Twitter’dan paylaşıldı.

 

Gergerlioğlu’nun şiiri şöyle:

“Çıplak kafeslerden yükselen ses

Çıkar ya akbabalar üstüne

Yakalar ya zincirler güvercini

Alır elinden kanatlarını

Atar seni uzun duvarların

Homurdanan çelik kapıların arkasına

Avuçlar da o çırpınan yüreğini

Koparıp ram etmek ister

Kanatlanınca kuşu

Çekiştirir o zalim el kuyulara

Hangi taş yener

Serçelerin cıvıltısını

Hangi kelepçe sıkar ruhunu

Hangi kapı kapatır sevdanı

Hangi duvar aşar hülyanı

Hangi mengene tutar

Ruhu bedene sığmayanları"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.