Gergerlioğlu'na ödül!

Gergerlioğlu'na ödül!

Gergerlioğlu, tutuklu olduğu için törene katılamadığı “Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü”nü Siirt’te Eren Keskin’den aldı.

Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü’nün 19’uncusu bu yıl, “İnsan Hakları, Adalet ve Özgürlükçü Demokrasi İçin Acil Eylem” teması ile milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerine verilmişti.

Gergerlioğlu, 12 Haziran’da İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen törene katılamamıştı. Gergerlioğlu’nun ödülünü HDP Milletvekili Musa Piroğlu almış, törende de Gergerlioğlu’nun cezaevinden gönderdiği mesaj okunmuştu.

Gergerlioğlu ödülünü dün Siirt’te düzenlenen törende İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’den aldı.

Törende bir konuşma yapan Gergerlioğlu, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından verilen ödülün kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu “Bu ödülü almak benim için çok büyük bir onur. İnsan hakları alanında çalışmış, büyük emekler vermiş, büyük bedeller ödemiş bir dernekten böyle bir ödülü almak çok daha büyük bir onur” dedi.

Ne olmuştu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 21 Şubat 2018'de "örgüt propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce cezanın onanmasının ardından Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gönderildi.

Milletvekilliği 17 Mart'ta düşürüldü ve Gergerlioğlu, 2 Nisan'da evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınıp 3 Nisan'da tutuklandı.

Anayasa Mahkemesi 1 Temmuz'da Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “hak ihlali” kararı verdi. Gergerlioğlu bu kararın ardından 6 Temmuz’da bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. (AS)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.