Genelkurmay çatı davası'nda karar açıklanıyor

Genelkurmay çatı davası'nda karar açıklanıyor

Genelkurmay çatı davası'nda karar açıklanıyor: Akın Öztürk'ün de arasında olduğu 16 sanık için 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 224 sanığın Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemleriyle ilgili açılan ve Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Genelkurmay çatı davası'nda karar açıklanıyor.

'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi olduğu öne sürülen kişilerin de yargılandığı davada, eski Yüksek Askeri Şura üyesi olan ve eski orgeneral Akın Öztürk'ün de arasında olduğu 16 sanık için, ‘anayasal düzeni ihlal’, ‘cumhurbaşkanına suikast girişimi’ ve ‘kasten öldürmek’ suçlarından 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

O dönem Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Hulusi Akar'a darbeyi tebliğ eden eski tümgeneral Mehmet Dişli de 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.