Genel Başkan Er: Askerlerlere yapılan saldırıyı kınadı

Genel Başkan Er: Askerlerlere yapılan saldırıyı kınadı

Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, Suriye’de Türk Askerine karşı yapılan saldırıyı şiddetle nefretle kınıyoruz dedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Federasyon ofisinde yapılan basın açıklamasına Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit aileleri Federasyonu yönetimi ile  Güvenlik İş Sendikası Hakkari İl Başkanı Hacı Çiftçi katıldı.

Burada basın açıklaması yapan Genel Başkan Abdurrahman Er, Suriye’de bulunan bütün emperyalist güçlerin hepsinin ayrı ayrı çıkarları doğrultusunda bir amacı  olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bir tek amacı olduğunu belirten Genel Başkan Er, ülkemize sığınan dört milyonun üzerinde Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerine gönderilmesi konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ilgili bölgelerin tekrar yaşanılır bir hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Er,”Başlatmış olduğu barışçıl operasyona rejim güçlerinin hava saldırısı ile Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapmış oldukları saldırıyı tekrar şiddetle nefretle kınıyor, sonuna kadar Türk Silahlı kuvvetlerimizin arkasında maddi manevi hazır olduğumuz belirtiyoruz.

Suriye’de 2011 den beri süren bir iç savaş,bir soykırım var,Katil Esed ve destekçilerinin kendi sivil yerleşim birimlerini bombalandığı ve binlerce çoluk çocuk kadın genç yaşlı demeden insanların betonlar altında canlarını verdiği ve şahitliğimizi hatırlattığı,kurtulanlarında yerlerinden yurtlarından olduğu ve Türkiye dışında mültecilere kimsenin sahip çıkmadığı, başta Birleşmiş Milletlerinin ve Bütün dünyanın görüp te sustuğu,Büyük bir katliamların yaşatıldığı yerdir Suriye..

Suriye’den Ülkemize 4 milyonun üzerinde bir mülteci yığını vardır. Bu mültecilerin kendi yurtlarına geçişi sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır. Bu operasyon neticesinde İdlip’te askerlerimize karşı yapılan hava saldırısı sonucu, 33 Askerimizin şehit edildiği üzüntüsü ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.

Bölgenin en büyük silahlı kuvvetler gücü elinde bulunduran Türkiye’nin, bu hain saldırıya karşı rejim güçlerine misliyle cevap verilmiş, 1.709 rejim  askeri etkisiz hale getirilmiş, 55 tank,5 Helikopter, 18 Zırhlı araç imha edilmiş ve karşılık verilmeye de tüm hızıyla devam edilmektedir”

-Millet olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasında durmalıyız

Millet olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasında durmak gerektiğini belirten Genel Başkan Er,”Hepimizi ilgilendiren Ülkemizin menfaatleri için birlik ve beraberlik içerisinde tek ses olmalıyız. Farklı aleyhte sesler ülkemizin bütünlüğüne refah düzeyine huzuruna barışına ve bölgede güçlü bir ülke konumuna ulaşmamıza engel teşkil edecektir. Kimin düşman kimin Müttefik olduğu saptanamayan,  güvendiklerimizin arkamızdan vurduğu ve  kime güveneceğimizi bilemediğimiz Bu tarihi günde muhalefeti iktidarı Suriye konusunda birlik ve beraberlik içerisinde Suriye’de büyük ve kapsamlı bir operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerimize büyük bir moral verecek arkasında duracak tek sesli bir dayanışma sağlanmalıdır. Bu süreçte Buna ülkemizin çok acil ihtiyacı vardır. Türk silahlı kuvvetlerimizin başlatmış olduğu kapsamlı operasyonları için başarılar diliyor, tekrar yeni şehitlerimizin olmaması için yüce Rabbimize dua ediyoruz. Şehit olan kahraman askerlerimize yüce Allahtan Rahmet, Kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar Ülkemizin ve tüm milletimizin başı sağ olsun diyoruz” dedi. 

01-299.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.