Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Hakkari'de

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Hakkari'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkari'de inşaat çalışması süren çok amaçlı spor tesisine ilişkin, "Maalesef bunu üzülerek dile getiriyorum dedi.

Bakan Kılıç, Hakkari programı kapsamında Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığını ziyaret ettikten sonra Valilikte, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve kurum amirlerince karşılandı.

Kılıç, yaptığı açıklamada, Devletin ve milletin emanet ettiği imkanları en verimli şekilde vatandaş için gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan Kılıç, kentte inşaat çalışmaları süren çok amaçlı spor tesisinin inşaat çalışmalarında zor bir süreçten geçildiğini ifade etti.

Spor tesisinin Hakkari'ye kazandırılması için çok önceden hareket ettiklerini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu: 

"Maalesef bunu üzülerek dile getiriyorum. Bu ülkeye ihanet edenler, bu vatana, bu millete özellikle de burada yaşayan gençlerimizin bu tesisi daha erken kullanmamasına sebep olan hainler bu yatırımların biraz gecikmesine sebep oldular. dedi.

Kılıç, Hakkari'de en çok takip edilen konulardan birinin kayak sporu olduğunu ifade ederek, coğrafi yapısı ve vatandaşın yatkınlığı dolayısıyla bu sporun Hakkari'de daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda çalışma yürüttüklerini aktaran Kılıç, Bu konuyla ilgili yaptığımız değerlendirmede bu yaz inşallah yapacağımız çalışmayla buraya kabinli bir telesiyejin yapılması ve pistlerimizin gelişmesiyle Hakkari'deki kardeşlerimiz çok daha yoğun bir çalışma içerisinde olacaklar. Bu anlamda inşallah güzel bir yatırım olacak. Bununla beraber futbol alt yapısıyla ilgili yapılacak sahayla ilgili proje çalışmalarını sürdürüyoruz. DAP ve GAP kapsamında özellikle gençlik projelerini destekleme programımızda bölgeye ayrı bir önem verdik. Hakkari de bundan payını alacak. Burada gençlik projeleriyle ilgili yapılacak çalışmalar için özel bir bütçe ayırdık. Buraya ayırdığımız aşağı yukarı 20 milyon civarında kaynakla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz."

Bakan Akif Çağatay Kılıç daha sonra esnaf ile Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.

4737821d-3446-4aaf-b0ce-6f35a644add0.jpg4f72c005-b334-4eb9-b048-ddf713d89c32.jpga538f76b-efa6-4102-b50f-de5c44ff7696.jpg7eb25941-a8ed-48c8-bc30-c75f33a29896.jpg085d80bb-d6cc-4a37-9680-a889e351152d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.