Gelecek Partisi Hakkari İl Kadın Kolları: Bu şiddete karşı her türlü mücadelenin içinde olacağız!

Gelecek Partisi Hakkari İl Kadın Kolları: Bu şiddete karşı her türlü mücadelenin içinde olacağız!

Gelecek Partisi Hakkari İl Kadın Kolları Başkanı Kitan Tan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin bir açıklama yaptı

Gelecek Partisi Hakkari İl Kadın Kolları Başkanı Kitan Tan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin bir açıklama yaptı.

‘KADINLAR ÖNCE YAŞAMAK İSTER’

Gelecek Partisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘Kadınlar ne ister?’ sorusunun cevabının arandığı ‘KADINLAR ÖNCE YAŞAMAK’ ister çalışmasıyla Türkiye’de toplumun her kesiminden kadınların maruz kaldığı psikolojik ve fiziki şiddete dikkati çekti. Partinin sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoda yer alan 17 farklı kadın, saygı görmekten, ayrımcılığa maruz kalmamaya, çocuklarının geleceği için endişelenmemekten, eğitim hakkına bütün isteklerini sıralarken ‘Ama önce yaşamak istiyorum’ ifadesiyle 2020’de artan kadın cinayetlerine dikkati çekti.

2020 BİTMEDEN 391 KADIN ŞİDDETE KURBAN GİTTİ

Ülkece Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarf ettiğimiz bugünlerde, kadınlar artı olarak kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele etmeye devam ediyor. 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdiğimiz kadın sayısı 391’e ulaştı. Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün 5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk… Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesimi ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor.

Bu şiddetin karşısındayız!

Gelecek Partisi Hakkari İl Kadın Kolları Başkanı Kitan Tan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumu bilinçlendirmeden ve yaptırımları ağırlaştırmadan kadına yönelik şiddetin önüne geçmek mümkün değil. Bizler Hakkari’deki Gelecek Partisi mensupları, bilhassa da kadın kolları olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı gerek sahada gerekse sosyal medyada vereceğiz. Amacımız tek bir kadınımızın daha şiddete kurban gitmemesi. Sesimizi her mecrada duyurarak gerek sivil toplum örgütleriyle gerekse basınımızla dayanışma içinde olarak farkındalık yaratmak adına her türlü mücadelenin içinde olacağız.”

248f503c-3ff5-4e96-ade0-4bc7f8d2d0ea.jpg55881628-bea3-44bb-837d-7c57add2766f.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.