Geçitli patlamasında ölen 9 sivil anıldı

Geçitli patlamasında ölen 9 sivil anıldı

Hakkari'nin Geçitli Köyünde 2010 yılında meydana gelen ve aynı aileden 9 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada ölenler mezarları başında dualar ile anıldı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

16 Eylül 2010 tarihinde Geçitli Köyü’nden Hakkari’ye giden Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı yolcu minibüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada ölen 9 kişi olayın 9. Yıl dönümünde mezarları başında dualarla anıldı. 

Acılı ailelerin çocukları ile birlikte katıldığı anma olay yeni yaşanmış gibi duygulu anlara sahne oldu. Patlamada 9 yakınını kaybeden Cahit Erol eşi Behice Erol yaşamını yitirenlerin mezarları başında dualar okudular. 

Patlamanın üzerinden 9 yıl geçtiğini anlatan acılı Baba Cahit Erol şunları söyledi: "Bugün yine patlamanın yıl dönümünde akrabalarımızla birlikte mezarlığa geldik. Dualar okuduk. Acımız halen tap taze. Olayı unutmamak ve unutturmamak için buradayız. Aradan 9 yıl geçmesine rağmen failler bulunamadı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya sesleniyorum bu failler bulunsun. Biz her bayram ve katliamın yıl dönümünde mezarlıktayız. Ailemle her yıl dönümünde aynı acıyı yaşıyoruz. Biz bu olayı gerçekleştirenleri Allah’a havale ediyoruz”

Oğlu ve Kızının mezar taşına sarılan anne Behice Erol ise gözyaşlarına hakim olamadı. Erol ailesi ve akrabaları mezarlıkta okutulan duaların ardında mezarlıktan ayrıldı.  

Ne olmuştu?

Geçitli Köyünde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan sivil minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu Cane Dayan (50), Semiha Dayan (35), Eşref Gür (33), Şirin Kurt (23), Zarife Çiftçi (25), Enes Erol (22), Abuzeyt İdem (40), Nurullah Umut Çiftçi (2) ve sürücü Aydın Erol (30) hayatını kaybetmişti.

a-001.jpga1-006.jpga2-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.