Geçitli patlamasında ölen 9 kişi anıldı

Geçitli patlamasında ölen 9 kişi anıldı

Hakkari’nin Geçitli Köyünde 2010 yılında meydana gelen ve aynı aileden 9 kişinin hayatını kaybettiği patlamada yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

16 Eylül 2010'da Geçitli köyünden, Hakkari'ye giden Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kablo düzeneği ile patlatılması sonucu yaşamını yitiren Aydın Erol (30), Eşref Gür (32), Enes Erol (22), Şirin Kurt (23), Abuzeyit İdem (40), Cane Dayan (50), Zarife Çiftçi (25), Semiha Dayan (35), Nurullah Çiftçi (2) ve Umut Çiftçi (3) için anma programı düzenlendi. 

Acılı ailelerin çocukları ile birlikte katıldığı anmada olay yeni yaşanmış gibi duygulu anlar yaşandı.
Patlamada araçta bulunan 9 yakını kaybeden Cahit Erol ve eşi Behice Erol aile fertlerinin mezarları başında dualar okudu. 

Patlamnın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen faillerin ortaya çıkarılmadığını ileri süren baba Cahit Erol, olayın unutturulmaması gerektiğini söyledi. 

Acısının hala ilk günkü gibi taze olduğunu dile getiren Erol, “Devlet yetkilileri için 15 Temmuz neyse benim ailem içinde 16 Eylül odur. Başımıza gelen felaketin üzerinden 8 yıl geçti.  9 aile yakıldı. Burada 9 aile her gün yanıyor.  Yetkililerden duyarlılık göstermeleini bekliyorum. Her gün bir sefer daha ölüyoruz. Herkes evlatlarını evlendirip düğün dernek kurarken pikniklere gezmelere giderken, bizlerin ailelerinde ise her gün sadece ağıt ve acı var. Ne gecemiz gece ne günüz gündür.  Bizlere bu olayı reva görenler mademki bizim bir suçumuz vardı gelip bana yapsalardı. Evlatlarımızdan bebeklerden ne istediler? Bu alçaklığı yapanları Allaha havale ediyorum” dedi. 

‘BİZE DÜŞEN ACI VE SIKINTI OLDU’

Olaydan sonra çektikleri sıkıntıların ardından bir gözünü kaybeden Cahit Erol’un eşi Behice Erol ise şunları söyledi “9 yıldır her gün haykırıyoruz. Ancak maalesef kimse sesimizi duymadı. Ardık kime nasıl sesimizi duyuracağımız bilemiyoruz. Bu patlamada yok olan sadece evlatlarımızı değil. Bizlerde onlarla birlikte yok olduk. Bizler için hayat sadece acı ve sıkıntıdan ibaret kaldı. Bu yüzden artık diyecek bir şeyimiz kalmadı”  

Erol ailesi ve akrabaları mezarlıkta okutulan duaların ardında mezarlıktan ayrıldı.  

1-664.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.