Geçici ateşkes başladı: Gazzeliler evlerine dönüyor

Geçici ateşkes başladı: Gazzeliler evlerine dönüyor

Gazze'de 4 günlük geçici ateşkesin başlamasının ardından, yerinden edilen pek çok Filistinlinin evlerine gitmek üzere yola çıktığı görüldü. İsrail ordusundan 'kuzeye gitmeyin' uyarısı geldi.

- İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük geçici ateşkes ve rehine takası bugün Türkiye saatiyle 08.00'de yürürlüğe girdi. Ateşkesin başlamasının ardından Gazzelilerin evlerine dönmek için yola çıktığı görüldü.

El Cezire’nin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’tan aktardığına göre, haftalardır Gazze’nin güneyindeki Birleşmiş Milletler (BM) okullarında ve hastanelerde kalan yerinden edilmiş Filistinliler evlerine gitmek üzere bu sabah itibarıyla yola çıkmaya başladı. 

El Cezire muhabiri Wael Dahdouh’a konuşan bir kişi, “Yıkılmış da olsa eve gitmek istiyorum. Orada kalmak istiyorum. Orada ölmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Başka bir kişi ise “Bu günlerin daha da uzamasını, bir-iki günlüğüne güvende hissedebilmeyi umuyorum” dedi.

Han Yunus’tan izlenimlerini paylaşan gazeteci Hani Mahmoud da “Bir mutluluk ve iyimserlik hissi var ama bu aynı zamanda ihtiyatlı bir iyimserlik çünkü 48 gün boyunca sürekli devam eden hava saldırıları ve ölümlerin ardından pek çok Filistinlinin etrafı yıkım, kan ve sevdikleri ile aile üyelerinin cesetleriyle çevrili” diye konuştu. Mahmoud, “Ateşkes, insanlar bir an durup birbirlerini, evlerini ve eşyalarını kontrol etmek istediği bir zamanda geldi” dedi.

whatsapp-image-2023-11-24-at-10-zwfm-jpg.webp

whatsapp-image-2023-11-24-at-10-5tad-jpg.webp

whatsapp-image-2023-11-24-at-10-4h1a-jpg.webp

whatsapp-image-2023-11-24-at-10-5tad-jpg-001.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.