Gazze Şeridi'yle iletişim kesildi

Gazze Şeridi'yle iletişim kesildi

İsrail'in saldırdığı Gazze Şeridi'yle telefon ve internet bağlantısı kesildi.

Filistin Kızılayı, internet ve iletişim kesintisi nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki ekipleriyle temaslarının koptuğunu duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun sabah saatlerinde obüslerle Han Yunus’taki Filistin Kızılayı merkezini hedef aldığı belirtildi.

Saldırıda, iletişim hizmetlerinin kesintisinde tek haberleşme aracı olarak kullanılan "VHF telsiz iletişim sistemine" zarar verildiği aktarılan açıklamada, "İletişim ve internet hizmetlerinin kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki ekiplerimizle temasımız tamamen koptu. Bu durum, ambulans ve acil durum ekiplerinin hasta ve yaralılara ulaşmasında büyük zorluk teşkil ediyor" denildi.

Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, saat 20.30 yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini belirtti.

Şirket, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde internet ve iletişimin 8. kez kesildiğini açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.