Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında sekiz kişi yaşamını yitirdi

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında sekiz kişi yaşamını yitirdi

İsrail'in İslami Cihat örgütünün üst düzey liderlerini hedef aldığı saldırılar sonrası bölgede tansiyon yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail hava saldırılarında toplam sekiz kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin'de örgütün liderlerinden Baha Ebu el-Ata'yı ve eşini öldüren saldırı sonrası 200'e yakın roketin İsrail'e fırlatıldığı belirtiliyor.

Çarşamba günü sabah saatlerinde de İsrail tarafında roket saldırılarına karşı alarmlarının duyulduğu bildiriliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İslami Cihat örgütünün Gazze'deki en üst komutanının öldürülmesi sonrası "gerilimin artmasını istemiyoruz ama kendimizi korumak için gerekli her şeyi yaparız" dedi.

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam ve Filistin'in Gazze Şeridi bölgelerinde yaptığı hava saldırılarıyla örgütün üst düzey yöneticilerini hedef aldı.

İslami Cihat örgütü, Filistin'deki saldırıda liderlerinden Baha Ebu el-Ata ve eşinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Filistinli sağlık yetkilileri çiftin dört çocuğu ve bir komşularının da yaralandığını açıkladı.

Şam'daki bir diğer saldırıda ise örgütün lideri Ekrem el Ajuri zarar görmezken oğlu yaşamını yitirdi.

İslami Cihat örgütünü hedef alan saldırılar sonrası İsrail'i hedef alan roket saldırılarda ise 46 kişinin hafif yaralandığı kaydedildi.

İran'ın desteklediği ve Gazze'deki en güçlü ikinci silahlı örgüt olan İslami Cihat, İsrail'e roketli saldırılar düzenliyor.

BBC Arapça'nın edindiği bilgilere göre Şam'daki hava saldırısı, üst düzey Suriyeli yetkililerin yaşadığı bir mahallede gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.