Gaziantep'te 9 Şanlıurfa'da 8 tutuklama

Gaziantep'te 9 Şanlıurfa'da 8 tutuklama

Gaziantep ve Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde gözaltına alınan 47 kişiden 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde geçen hafta Cuma günü emniyet ve adliye lojmanlarına yönelik bombalı araçla yapılan saldırı sonrası ilçe merkezi ve mahallelerinde başlatılan soruşturma kapsamında 1 haftada 89 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlardan emniyette sorgulanan ve işlemleri tamamlananlardan 30'u sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarıldı. 

Adliyeye çıkarılan 30 kişiden Mehmet Karataş, Eyüp Dağtekin, İbrahim Halil Geçgel, İdris Duruk, Leyla Teymur, Mahsun Yıldırım, Serdar Fırathan ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaş "örgüt üyesi" iddiasıyla tutuklanarak Urfa T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

GAZİANTEP

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından kent merkezinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüphelilerden biri serbest bırakılırken nöbetçi mahkemeye çıkarılan 9'u tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.