Galler, Türkiye'yi 2-0  yendi

Galler, Türkiye'yi 2-0 yendi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 A Grubu ikinci maçında karşılaştığı Galler'e 2-0 mağlup oldu.

EURO 2020 açılış maçında İtalya'ya 3-0 mağlup olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, A Grubu ikinci maçında Galler ile Bakü Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Dias yönetti.

Galler, Aaron Ramsey'in 42. dakikada attığı golle Türkiye karşısında 1-0 öne geçti. Bale'in savunmanın arkasına gönderdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Ramsey, göğsüyle düzelttiği meşin yuvarlağı ayak içiyle yaptığı vuruşla ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galler'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Galler ekibi, ikinci yarıda kullandığı penaltıyı kaçırdı. 

Galler 90+5'te Connor Roberts'in golüyle skoru 2-0 yaptı. Karşılaşma bu sonuçla bitti.

Türkiye, Galler ile bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Milliler, tamamı resmi olan bu maçlarda 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 de beraberlik yaşadı. Türkiye Galler'le son olarak 20 Ağustos 1997 tarihinde karşılaştı. 1998 Dünya Kupası Elemeleri'nde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve tam 10 golün atıldığı maçı milliler 6-4 kazanmıştı. 

Mücadeleyi çok sayıda Türkiyeli taraftarla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'le birlikte tribünden takip etti. Karşılaşma, TRT ekranlarından canlı yayınlanırken maçın hemen başında yaşanan gaf, sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Maçı anlatan TRT spikeri Levent Özçelik şu ifadeleri kullandı: "Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yönetiyor." 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, maçın ardından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: "Görüyorum ki, Milli Takım mağlup olunca bir sessizlik oluyor. A Milli Futbol Takımımızla gurur duyuyorum. NOKTA."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.