Fransa, büyükelçisini Paris'e çağırdı

Fransa, büyükelçisini Paris'e çağırdı

Fransa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız lider Macron hakkındaki sözlerinin 'kabul edilemez' olduğunu söyleyerek Ankara Büyükelçisini istişarelerde bulunmak üzere Paris'e çağırdı.

Fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri kabul edilemez. Asabiyet ve hakaret bir yöntem değildir" ifadesi kullanıldı.

Erdoğan, "Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" demişti.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan konuşmasında Fransa'da Muhammed Peygamber karikatürlerinin binaların cephelerine yansıtılmasını ve Almanya'da camiye düzenlenen polis baskınını eleştirdi.

Konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktada kontrol" dedi.

Erdoğan ardından Fransa'da 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlattı:

"İki de bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Seçimlerde akıbetini göreceğiz. Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendisine bir şey kazandırsın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.