'Fırat’ın doğusundaki yapılanmayı da çökerteceğiz'

'Fırat’ın doğusundaki yapılanmayı da çökerteceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Planımızı programımızı yaptık' diyerek yeni bir operasyonun haberini verdi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. 

Erdoğan konuşmasında 3. Havalimanı açılışına katılmayan muhalefeti eleştirerek "Cumhuriyet Bayramı'nın bu yılki resepsiyonunu da burada gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu" dedi.

Kuzey Suriye'ye dönük yeni bir operasyonun haberini de veren Erdoğan konuşmasında şunları dile getirdi:

İnşallah yakında 31 Mart 2019 seçimleriyle ilgili adımlarımızı atmayı planlıyoruz.

Dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havaalanı'nı hizmete açtık; biz cumhuriyeti lafla değil icraatla kutluyoruz. Ve öyle bir kutlama ki günü birlik değil. İnşallah bu kutlama zaten devam edecek. "Burası 29 Ekim'in 95. yılında açılacaktır" denilecek. Cumhuriyet Bayramı'nın bu yılki resepsiyonunu da burada gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu. Bu nasıl bir anlayıştır? Bahane bulmak kolay tabi.

İşte Berlin Havalimanı orada, 2006'da temel attılar hala devam ediyorlar. Biz 42 ayda bitirdik. Bizi konuşuyorlar.

İSTANBUL HAVALİMANI'NIN YATIRIM BEDELİNİ AÇIKLADI

Havalimanının toplam yatırım bedeli 10 milyar 247 milyon Avro'dur. Sözleşme süresince devlete ödenecek kira 22 milyar 152 miyon Avro'dur. İstanbul Havalimanı vergiler hariç 32,4 milyar Avro'luk bir ekonomik büyüklük kazandırdı.

"YÜKLENİCİ FİRMALARI ZORLADIK"

3-5 firma el ele verip, bir yerlere fırsat vermeden bu işi bitirdiler. Biz bu büyük sevinci Cumuhuriyet Bayramımıza denk getirmek için yüklenici firmaları gerçekten çok zorladık. Sağ olsunlar onlar da yetiştirdiler.

“GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ"

Zafer Bayramımızı Cumhuriyet Bayramımızı kendi tekellerine almak isteyen bir kesim var. Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün ismini paralardan çıkarmadılar mı? Hadi bunu nereye koyacaksın Bay Kemal? Bir taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin, diğer taraftan pulda, parada, sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz. CHP'nin gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım; Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalardı Türkiye bambaşka bir yerde olurdu.

'ANDIMIZ' ÇIKIŞI

Bizim cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye kazandırdığımız eserlerdir. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti döneminden kalma metin değil milletimizin gönlündeki yerimizdir.

Bizim tek andımız İstiklal Marşı’mızdır. Bundan tavizimiz yoktur.

"FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ YAPILAMAYI DA ÇÖKERTECEĞİZ"

Suriye’de yeniden huzuru sağlamak vefamızın da gereğidir. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygısı konusunda en ufak bir şüphesi yoktur.

DEAŞ'ın, belli mahfiller tarafından yeniden eğitilen ve bölgeye yayılan elemanları vasıtasıyla adeta hortlatılmaya çalışıldığını biliyoruz. Bölgedeki hedeflere ulaşmak için ayrım gözetmeksizin tüm terör örgütlerini manivela olarak kullanan odak, şimdi bu iğrenç oyunu yeniden sahnelemeye çalışıyor. Ne bölge halkının ne de dünya kamuoyunun bu DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz.

Bir yandan rejimi kışkırtarak, diğer yandan DEAŞ'ı hortlatarak Suriye'yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

İdlib’de büyük insani kriz yaşanmasının önüne geçerek Suriye halkının yanında olduğumuzu kanıtladık. İnşallah Suriye meselesinde uluslararası toplumun daha güçlü bir duruş sergilemesini de temin edeceğiz.

Sadece bununla kalmayacak Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Planımızı programımızı da yaptık. Geçtiğimiz günlerde buna da başladık. Yakında terör örgütünün tepesine ineceğiz.

DONARAK ÖLEN ASKERLER

Şurada 2 şehidimiz oldu son anda. Donarak şehit oldular. Yok elbiseleri mi yoktu gibi Bay Kemal buralardan kendine rant elde etmeye çalışıyor. Bay Kemal benim dedem Sarıkamış'ta tüfeğine sarılı olarak ve donarak şehit oldu. Kurşunla şehit olmak da var, donarak olmak da. Bize elbise falan filan bunu anlatma.

Şu anda bizim askerimizin tüm teçhizatı hepsi dünyadaki en modern tüm orduların kullandığı malzemelerdir. Sen bilmeden ne anlatıyorsun ya buralardan oy alabilir miyim diye ne diyorsun. Dürüst ol… Milleti niye aldatmaya kalkıyorsun. Ama senin şehadet diye bir inancın yok.

Zaten bittin, gittin, gidiyorsun ya… Sen 15 temmuz gecesi de tankların gölgesinde kaçarak Bakırköy belediyesine sığınan adamsın senin biz karakterini biliyoruz. Çünkü bütün bunlar cibilliyet meselesi. İnşallah 31 Mart bu işin artık sonu olacak. CHP’de bu millet de senden kurtulacak.

"BİZE KAFASINDA PROJE OLAN ADAY LAZIM"

Mahalli seçimlerde meselenin sadece AK Parti değil, büyük Türkiye sevdası olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. Bize AK Parti’nin sırtında kendine ikbal arayan değil yüreğinde hizmet aşkı kafasında proje olan adaylar lazım. Bu şuurla hareket edebilirsek de 2019’daki yerel seçimlerde yeni bir rekora imza atabiliriz.

"MELİH BEY BENİM '94'DEN BERİ DAVA ARKADAŞIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'den adaylığı iddiası ile ilgiliyse "Melih bey benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.