Finlandiya Başbakanı Rinne istifa etti

Finlandiya Başbakanı Rinne istifa etti

Koalisyon ortaklarının güven oylamasında karşıt oy vereceğini açıklamasıyla hamle şansı kalmayan Rinne, görevini bıraktı.

Finlandiya Başbakanı Antti Rinne, koalisyon ortaklarından Keskusta (Merkez) Partisi'nin yarınki güven oylamasında karşıt oy kullanacağını açıklamasının ardından istifa etti.

Posta hizmetleri grevinin akabinde kısa bir süre önce istifa eden Kamu Ortaklıkları Bakanı Sirpa Paatero'nun ardından ülkedeki siyasi güven ortamının sarsılması nedeniyle Başbakan Rinne de istifa dilekçesini Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'ye sundu.

Keskusta Partisinin yanı sıra bir diğer koalisyon ortağı Kokoomus (Ulusal Koalisyon) Partisi Genel Başkanı Petteri Orpo da güven oylaması yapılmasını talep etmiş ve Rinne'nin başbakanlık görevine devam etmesini desteklemeyeceğini söylemişti.
Hükümetin yine aynı ortaklarla ancak bu kez Sosyal Demokrat Partiden (SDP) başka bir ismin başbakanlığında kurulması bekleniyor.

Başbakanlık için muhtemel adaylar arasında Ulaştırma Bakanı Sanna Marin ile SDP Meclis Grup Başkanı Antti Lindtman'ın isimleri geçiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.