Fedakar Öğretmen

Merhaba değerli Hakkari objektif haber okuyucuları. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bir köy öğretmeni düşünün. Kendini öğrencilerine, yaşadığı coğrafyanın insanlarına bel bağlamış. Yüksekova’da öğretmenlik yapan Alime Taşçı içinde bulunduğumuz korona virüs salgını sürecinde kimi öğretmenler tatil beldelerinde denizin tadını çıkarırken Alime öğretmen bu süreçte görev yaptığı köyde kalarak hem öğrencilerinin eğitimine destek sağladı hem de köylülere destek oldu. Günü geldi köylülerle beraber ot biçti, çobanlık yaptı. Tandır’da ekmek pişirip inek sağan alime öğretmen.

Atandığı günden bu yana velilerle kurduğu iletişimle okuldaki eğitim öğretimi bütün köye yayarak, yaşayan bir okul ortamı oluşturdu adeta. Öğrencileriyle sürekli beraber olan anne şefkatini gösteren bir öğretmen. Okulun hayatın içinde olduğuna inanarak yoluna emin adımlarla devam eden güzel öğretmen. Köylüler ile arasında bir bağ oluşturan köyün problemlerini çözüme kavuşturan bölgemizin yöresel kıyafetlerini giyip Berivanlarla yaylada yöresel otlu peynir yapıyor. Zamanın çoğunu köylülerle geçiren, onların dertlerine çözüm bulmaya çalışan onların ihtiyaçlarını karşılamak için yakından ilgileniyor küçük bir tebessümle gönlüne dokunuyor.

Ben köy öğretmeni,

Dağ başında bulutların altında

Tezek kokar ellerim

Pantolomda çamur lekesi var.

Pis değil ki, vatan toprağı kokar.

Eskişehir’den Hakkari’ye kadar

Alime öğretmen, köylülere öğretiyor aynı şekilde onlar da ona öğretiyor. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bence öğretmenlik sadece sınıfta öğrencilere ders anlatmak değildir. Öğrencileriyle dost olmak, arkadaş olmaktır. Sınıftaki öğrencilerle başlayan sevgi tohumu aileye ulaşır. Aile ile birlikte de topluma ulaşır. Ailesinden, sevdiklerinden uzak görevini aşkla tutkuyla yerine getiren, öğrencilerine yeni imkanlar oluşturmak için projeler geliştiren eğitimi kolaylaştıran yöntemleriyle bulunduğu coğrafyanın şartlarına rağmen yılmadan verdiği mücadeleyle, etrafına kattığı güzelliklerle dikkat çeken Alime öğretmen.

Yeni dönemde öğrencilerinin daha güzel bir ortamda eğitim görmesini sağlamak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Aynı zamanda köylülerle beraber azimli bir şekilde her işe koşuyor, onlara yardımcı oluyor. Öğretmenlik yaptığı ortama bilgi demetleri sunan bulunduğu ortama ışık saçan, erdem veren Alime öğretmen.

81e00203-c75e-4510-b5c9-9647f00bc463.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum