Fed faiz indirimine gitti

Fed faiz indirimine gitti

ABD Merkez Bankası, Fed Eylül ayı toplantısında beklentiye paralel olarak 25 baz faiz indirimine gitti

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Eylül toplantısında beklentiye paralel olarak 25 baz faiz indirimine gitti. Böylece Fed fonlama faizi yüzde 1.75 – 2.00 aralığına indi.

Rezerv fazlasına uygulanan faiz oranı (OIER) yüzde 2.10'dan oy birliğiyle yüzde 1.80'e indirildi. Beklenti yüzde 1.80 idi.

Karar metninin yayınlanmasının ardından Dolar Endeksi'nde (DXY) fazla değişiklik olmadı.

Fed metnine göre faizlerin yüzde 1.75 – 2.00 aralığına çekilmesi karşı çıkan isimler St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Kansas City Fed Başkanı Esther L. George ve Boston Fed Başkanı Eric S. Rosengren oldu.

Bullard, 50 baz faiz indirimini tercih ederken George ve Rosengren yüzde 2.00 – 2.25 aralığında kalmasından yana oy kullandı.

ABD Merkez Bankası Temmuz toplatısında 11 yıllık aranın ardından ilk kez faiz indirimine giderek 2015 sonunda başlattığı sıkılaştırma döngüsüne ara vermişti.

Fed yetkilileri son kez faiz artırılan Aralık toplantısında 2019 için sıkılaştırma tahminlerini kademeli olarak azaltmaya başlamışlardı. Haziran toplantısında ise faiz indirimi sinyali geldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.