Faik Öztrak: Bolton, Türkiye'yi emir eri gibi gösterdi

Faik Öztrak: Bolton, Türkiye'yi emir eri gibi gösterdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a "ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından edilmemesini mi öneriyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Eski Karşı gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in tahliyesini değerlendiren Öztrak, “Eren Erdem’in tutukluluk halinin sona ermiş olması sevindirici bir olay. Ama dava hâlâ devam ediyor. Kendisi 19 yılla yargılanıyor. Açıkçası, kamuoyuna açıklanan, kamuoyu tarafından bilinen bir bilgiyi ifşa etmek nedeniyle yargılanıyor. AKP iktidarında görülen tüm kumpas davaları gibi bu davanın da kısa süre içerisinde çökmesini bekliyoruz” dedi.

 
‘BU İŞİN SONUNDA YUNANİSTAN VE ARJANTİN GİBİ OLMAK VAR’

Bazı sektörlerde yapılan ÖTV indirimlerinin, akaryakıt vergilerinde yapılan düzenlemelerin enflasyon rakamlarını aşağıya çektiğini ve buna bağlı olarak memurun, emeklinin alacağı zammın da düşürüldüğünü savunan Öztrak, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana TÜİK genel kabul görmüş hesaplama yönteminin ardından dolanarak enflasyon rakamlarını aşağıya çekmiş demektir. Damat bakan arkadaşını TÜİK’e başkan yardımcısı olarak atadıktan sonra bu işlerin başladığı anlaşılıyor. Memura, emekliye 3 kuruş vermemek için bu tür işler yapıldıysa bunun ülkemize bedeli çok ağır olur. Bu işin sonunda Yunanistan ve Arjantin gibi olmak vardır. Devletin rakamlarını manipüle edenler varsa bu işin altında kalırlar.”

‘İSTANBUL HAVALİMANI’NDA GARANTİLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI MI?’

İstanbul Havalimanı’nı yapan şirketlere yolcu garantisi verildiğini söyleyen Öztrak, “Bu havaalanına daha henüz inen kalkan uçak yok. Sayıştay raporlarına göre üçüncü havalimanı için verilen gelir garantisi ilk yıl için tam 316 milyon avro. 12 yıl için verilen toplam garanti ise 6,3 milyar avro. Şimdi bu havaalanını resmen açtınız. Cevap bekliyorum. Kullanamadığımız havaalanı için bu yandaş müteahhitlere verdiğiniz yolcu garantileri çalışmaya başladı mı, başlamadı mı?” diye konuştu.

‘ÇİFTÇİNİN BANKASIYLA FUTBOL KULÜPLERİNİ KURTARIYORLAR’

Ziraat Bankası’nın çiftçiler için kurulduğunu dile getiren Faik Öztrak, “Futbol kulüpleri ve onların borçlu olduğu bankaları kurtarmak için Ziraat Bankası’nı kullanmaya karar vermişler. Borcu yapılandırılmadığı için elindeki avucundakine el konulan, tarlasını ekemeyen, ekim gübresi atamayan çiftçilerimiz varken, sanayici, tüccar, esnaf kan ağlarken çiftçinin bankası kullanılarak futbol kulüpleri ve onların borçlu oldukları bankaları kurtarmak nasıl bir vicdandır arkadaşlar?” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ DİNLEMEK YERİNE MCKİNSEY’DEN YARDIM UMDULAR’

“31 Mart’tan sonra bu ekonomi IMF kapısına düşmesin diye uyarı üstüne uyarı yaptık” diyen Öztrak, “Bizi dinlemek yerine McKinsey’den, IMF’den yardım umdular. Saraya bir daha soruyorum küresel oyunculara 31 Mart’tan sonra IMF ile anlaşma yapacağınızı söylediniz mi?” şeklinde konuştu.

İYİ Parti’yle yürütülen ittifak görüşmelerinin hangi aşamada olduğu sorulan Faik Öztrak, “Cuma günü yaptığımız Parti Meclisi toplantısından sonra yanlış hatırlamıyorsam bu müzakereleri götüren arkadaşlarımızdan bir tanesi Sayın Seyit Torun bu hafta bu müzakerelerin artık sonuçlarını vermeye başlayacağını, sonuçlanacağını, netleşeceğini ifade etti” yanıtını verdi.

“ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Türkiye ziyaretine ilişkin bir açıklamanız oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edileceğini ifade ettiniz siz. CHP olarak kabul edilmemesini mi öneriyorsunuz? Bu noktadaki tavrınız nedir?” sorusu üzerine Öztrak, şunları söyledi:

“Türkiye’yi daha Türkiye’ye gelmeden İsrail’de İsrail Başbakanı’nın yanında, İsrail Başbakanı’na seçim malzemesi yapan, bir emir eri gibi gösteren, kendilerini bir emir eri gibi gösteren danışmanla ilgili ne yapılır, danışmana ne yapılır?”

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Türklerin ABD ile tam koordinasyon içinde olmayan ve ABD’nin onay vermediği askeri faaliyetlere girmemeleri gerektiğini, böylece hem bizim askerlerimizi tehlikeye atmamaları hem de başkanın, bizimle birlikte savaşmış olan güçlerin tehlikeye atılmaması yönündeki şartını yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyoruz” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.