Fabrikadaki rehine krizi sona erdi

Fabrikadaki rehine krizi sona erdi

P&G fabrikasının ana binasında 7 çalışan rehin alındı. Çalışanları rehin alan İbrahim Y. Gazze'ye destek için bu eylemi yaptığını belirtti. Fabrikaya yapılan operasyonla rehine krizi sona erdi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan kişi, içeridekileri rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi.

DHA'nın haberine göre Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplamda 7 kişi alıkonuldu. Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Kocaeli Gündem gazetesi fabrikanın içinden ilk fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafta, fabrikanın duvarına Türk ve Filistin bayrağının çizildiği ve "Kapılar açılacak. Gazze için. Ya Musalla ya Ölüm" yazıldığı görüldü.

Fabrikayı basanların 2 kişi oldukları iddia edilse de ilerleyen saatlerde, çalışanları 1 kişinin rehin aldığı ortaya çıktı.

REHİNE KRİZİNDE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Fabrikadan yeni görüntüler ortaya çıktı. Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması sebebiyle daha önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, saldırganlardan doğum günü kutlamak için izin istedi.

Saldırganların izin vermesi üzerine fabrika çalışanlarından birinin doğum günü kutlaması yapıldı. Daha önceden alınan pastaya koyulan mumlar üflenirken, arkadaşları doğum günü olan personeli kutladı.

Videoda rehinelerin sağlık durumlarının da iyi olduğu görüldü.

'EŞİM, 'YAKLAŞAN OLUNCA SAĞA SOLA ATEŞ AÇTI' DEDİ'

Rehin tutulan kişilerin yakınları da fabrikaya geldi.

Finans departmanında çalışan rehinelerden Süheyla Zihni'nin eşi İsmet Zihni saldırganın bir hesaptan yayın açtığını belirterek, "Görüntülerde eşim vardı, arkadaşımın eşi vardı. 1-2 tane de erkek çalışan orada otuyorlardı. Müzik çalıyorlardı" dedi.

Eşinin mesaj gönderdiğini aktaran Zihni, "Eşim bana mesaj attı ama o mu başkası mı bilmiyorum. Rehin alındığını söyledi. 'Biri yaklaşırsa sağa sola ateş açıyor' dedi. Saldırgan rehin aldığı kişilere, 'Size bir şey yapmayacağım, rahat olun' demiş. İçeride 7 kişi var. Ben İzmit'ten geliyorum. İzmit'teyken beni kardeşi arayıp 'Telefona bakmıyor, bir şey mi var' diye sordu. Sonra ben aradım yine bakmadı. Daha sonra mesaj atmış 'Rehin alındık' diye. Aradım, açtı 'Rehin alındık, iyiyiz' dedi kapattı telefonu ben öyle geldim" diye konuştu.

SALDIRGANIN PAYLAŞIMI: SEVDİKLERİMİN YAPACAĞI TEK ŞEY BENİM İÇİN DUA ETMEK

Fabrikayı basan kişilerden birinin alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi.

İbrahim Y. sosyal medya paylaşımında "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir"  ifadelerini kullandı.

'KİMSENİN SÖYLEDİĞİ UMURUMDA DEĞİL'

Saldırgan İbrahim Y. sosyal medya hesabından paylaşımlarına devam etti. İbrahim Y. paylaşımında, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasınızdır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun. O kapının açılacağına inanmıştım" dedi.

Saldırganın bir diğer paylaşımında da rehinelerden birinin doğum gününün kutlanmasıyla ilgili, "Her ölüm, bir doğuma gebedir. Barışın doğumu ve barışın kapılarının açılması umuduyla" ifadeleri yer aldı.

VALİ YAVUZ: MÜZAKERELER SONUÇ VERMEYİNCE OPERASYON YAPILDI

Rehine krizinin sona erdiğini açıklayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Rehinelerin hiçbirine zarar gelmeksizin küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Bizatihi olay sırasında içerideydim" dedi.

Operasyonun sorulması üzerine Yavuz, "İhtiyaçlarını gidermek üzere dışarı çıktığında ona göre konuşlanmıştık. Kıymetli emniyet güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle gerekeni yaptı. İki silahı vardı, üzerinde de düzenekler mevcuttu, biz de bu konularda çok hassas davranırız. Her ihtimali değerlendirdik. Bizim operasyonumuzda herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi, arkadaşlarımız çok anlık bir hareketle etkisiz hale getirdi. Eski çalışan olduğu doğrudur" diye konuştu.

Saldırganın yaralı olup olmadığının sorulması üzerine Yavuz, "Hayır arkadaşlar" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.